כאבים לאחר חידוש טיפול שורש - דחוף !

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

17/07/2010 | 20:42 | מאת: טל

שן 46 עברה חידוש טיפול בשנת 2000. בעקבות צילום סטטוס מקביליות עוד מ2008 וגם מהשנה ,התחלתי בה חידוש נוסף ביום ד' לפני שבועיים. לאחר יומיים התחילו כאבים באזור השן וכאבים באוזן השמאלית ונטלתי אוגמנטין 5 ימים עד אתמול(שישי) בבוקר (לפני כשלושה שבועות נטלתי אוגמנטין 7 ימים עקב כאבים בשן אחרת שהחלו לאחר הקצעת שורשים,שבנתיים עברה גם חידוש טיפול שורש לראשונה). ביום רביעי האחרון נעקר חלק השן(46) הכולל את השורש\תעלה המתפצלת ל2. הכאבים לא פסקו ומאתמול אף גוברים לרמה בלתי נסבלת. אני נוטלת 4 מ"ל ויטלגין כל 3\4 שעות כשזמן ההשפעה הולך ומתקצר ועוצמת הכאב גוברת ,ובנוסף נרוסין פעמיים ביממה. הרופא לא מבין את הכאב באוזן ואי היפסקותו. בנוסף ברקע עברתי הקצעות בכל הפה בהמלצת פריודונט במטרה לנסות ולסגור כיסים מספר, במספר נקודות בחניכיים. איך אני פוטרת את הסבל שמתמשך והופך לבלתי נסבל ? האם יש להחליף את האנטיביוטיקה? לעקור את שארית השן או לנסות ולהמשיך את החידוש? אשמח לתשובה מפורטת . תודה רבה טל.

18/07/2010 | 22:44 | מאת: ד"ר גיא וולק

טל שלום, המקרה נשמע מורכב מדי מכדי לתת חוות דעת בלי בדיקה מקיפה של הפה- קלינית(ויזואלית) ורנטגנית (צילומים- ישנים ועדכניים). הרופא הבודק המומלץ במקרה כזה הוא כמובן רופא המתמחה בטיפולי שורש- "אנדודונט", ומתפקידו של הרופא שלך,במיוחד אם אינו מבין מה מקור הכאב, להפנות אותך למומחה כזה. זו התשובה המפורטת ביותר האפשרית,שאני יכול לספק לך כאן. בהצלחה באיתור המקור לכאב, ובטיפול. החלמה מהירה

18/07/2010 | 23:32 | מאת: טל

אני כבר מטופלת אצל אנדודנט. למעשה הוא היחיד שמטפל בי. רציתי להוסיף שבמגע עם קור הכאב מתחדד. ובכל אופן תודה על ההתיחסות.

מנהל פורום טיפולי שורש