כאבים בכתר קבוע קיים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/11/2018 | 23:23 | מאת: שרית

יש לי כתר קבוע היו לי כאבים קלים בשן שיש בה כתר קבוע פתאום כן ופתאום לא ופתאום התחילו מאתמול כאבים חזקים כבר ומטרידים עדיין לא בשינה ומשתדלת ללא משכחים אם אין ברירה אבל ממש לוחץ וכואב . אני גם שוחקת שיניים והכתר הזה כבר כמה זמן קצת שחוק/החרסינה משופשפת/שבורה לא ברור לי בדיוק אבל נראה לא חלק כמו שכתר צריך להיות. האם במצב של כתר קיים יש עוד סיכוי להציל את השן או רק עקירה ושתל והאם יש מצב של עקירה ושתל שבר/סדק בשן שעדיין הכאבים הם לא הגיעו למצב בלתי נסבל שאפשר לראות בצילום?

הי שרית לא ציינת אם השן עברה טיפול שורש. אם לא עברה טיפול שורש, יכול להיות נמק של השן והטיפול יהיה, טיפול שורש, עם או בלי הורדת הכתר. אם השן עברה טיפול שורש, יכולים להיות לכאב מספר סיבות: דלקת מתחת לקצה השורש-הטיפול יהיה חידוש טיפול שורש סדק-הטיפול יהיה עקירה ושתל. כמו כן צריך לקחת בחשבון שאולי מדובר בדלקת חניכים, והטיפול בהתאם האבחנה מתבצעת ע"י קבלת אינפורמציה מפורטת ממך, בדיקה קלינית וצילום,שאמורים לבדל את הבעיה שלך משלל האופציות שהצעתי פה. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש