אלרגיה לרכיבים בתוספי תזונה?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/07/2015 | 19:15 | מאת: לי

יש לי ככל הנראה אי סבילות פרוקטוז(אני נמנעת מפרות החודש לראות עם יש שיפור ובמעקב עם דיאטנית), ואי סבילות לקטוז הוכחה בבדיקה. חשיפה ללקטוז גורמת לרפלוקס ואסטמה לכן איני צורכת מוצרי חלב כלל. ככל הנראה יש רפלוקס אך הוא בשליטה עם המנעות ממזונות מסויימים. לראשונה מזה כמה שנים אינני נוטלת אריוס או כל משאף בקיץ שזה נהדר. טופלתי לעומת זאת בלנסופראזול לחודשיים ולאחר מכן הייתי בסדר עד שהתחלתי לקחת חומצה פולית של סולגאר שגרמה לעיכול לקוי ורפלוקס ככל הנראה. למדתי שגם כדור של לקטייד פאסט-אקט גורם לסימפטומים דומים. לפני טיפול הלנסופראזול היתה לי תגובת ריפלוקס חריפה מאד לויטמין די של סולגאר ולקלציום עם ויטמין די של סולגאר גם כן, שגרמה גם לאסטמה ועיכול לקוי. בהתחלה חשדתי בויטמין די עצמו שהוא ממקור לנולין אבל עכשיו היתה לי תגובה גם לחומצה הפולית שחזרתי לקחת אותה אחרי הפסקה של חודשיים. אני חוששת שזה מה שגרם לבעיות עיכול שהיו לי בשנה האחרונה. מהמחקר שעשיתי המשותף לכל תוספי התזונה של סולגאר הוא המרכיבים הבאים Solgar pills ingredients comes from: Palm oil =Vegetables. Stearic comes from spruce tree(it exist in Solgar's vitamin D and calcium as well, The same for the Pine tree) Cellulose comes from Wood pulp = It Comes from Spruce tree and Pine tree האם סביר לדעתך שישנה אלרגיה כלשהיא לעצים אלו? או שזה נראה לך רכיב אחר? מוצרי סולגר הינם ללא ללא ממתיקים, לקטוז, וכולי, חשדתי ברגישת לתירס אבל אין תירס בחומצה פולית שלקחתי. בדיקות אלרגיה בעבר לא הראו רגישות לאורן ממה שזכור לי רק לקרדית אבק. אני אמורה לקחת מולטיויטמין, סידן וחומצה פולית בהוראת רופא ומתקשה למצוא תוספים שאיני רגישה אליהם. עזרתך בבקשה

02/08/2015 | 11:15 | מאת: ד"ר קובי שדה

בדיקת האלרגיה שבוצעה לך בעבר היא לחלבוני אבקני עצים ולא לשמנים שמקורם בעצים - מה שאת כעת חושדת בו הסבירות לאלרגיה בכל מיקרה היא נמוכה אך ניתן לנסות ולוודא זו בתבחיני עור עם הטבליות עצמן ואת מוזמנת לשם כך למרפאתינו ב ה צ ל ח ה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה