כאב תעוקתי שאינו מחסימת עורקים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

10/03/2008 | 19:23 | מאת: עמוס

האם יכול להיות כאב מתמשך (ממקור לבבי) הדומה מאד לתעוקת חזה ושאינו מהסתיידות - חסימת עורקים? אם יש כאב כזה והוא ממקור לבבי כיצד מטפלים בו? בתודה עמוס

עמוס שלום יתכנו כאבים ממקור לבבי שאינם מחסימת העורקים הקורנרים. הסיבות מגוונות: היצרות של המסתם האורטלי עורק קורונרי שנלחץ בתוך השריר כאבים פריקרדיאלים (הקרום העוטף את הלב) ועוד לכל סיבה יש טיפול שונה ולכן מומלץ לרדת לשורש הבעייה ואז לטפל בהתאם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב