שאלה-כאבים לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/07/2010 | 09:18 | מאת: גלעד

שלום רב, ב- 6.6.10 עברתי בהצלחה ניתוח מעקפים (3 מעקפים). לאחר מספר ימים החלה אצלי תופעה של "הירדמות" יד שמאל (בעיקר הזרת והחלק החיצוני של כף היד ובעיקר בלילה במיטה). מאז התופעה נשארה בעוצמות שונות אך כעת היא מלווה בכאבים שנמשכים כל היום ובתחושה של רגישות גבוהה לכל מגע באזור הכואב. בתנוחה מסויימת של היד (מכופפת, מורמת וצמודה לגוף) הכאבים פוחתים במעט אך עדיין קיימים. מעת לעת ניסיתי להשתמש במכשיר לחיצה לאצבעות (מעין קפיץ פתוח שמחזיקים ולוחצים) אך ללא הועיל. האם מדובר בתופעה שכיחה לאחר ניתוח מעקפים ? האם יש צורך לפנות לבדיקות עקב התופעה או להמתין שתחלוף מאליה ? תוך כמה זמן בממוצע חולפת תופעה כזו (במידה ומדובר בתופעה שכיחה כמובן) ? בברכה גלעד

גלעד שלום התופעה שאתה מתאר באמת די שכיחה. לפי התיאור המדוייק שלך מדובר בכאב במסלול העצב האולנרי. הכאב ותחושת ההרדמות נגרמים בדר"כ עקב לחץ על העצב בבית החזה עקב פתיחתו במהלך הניתוח. בדר"כ זה מופיע מייד לאחר הניתוח וחולף לאחר מספר ימים או שבועות. במקרה שלך עברו כבר 6 שבועות מהניתוח שלך. אני ממליץ להמשיך בפעילות רגילה כולל הפעלת היד ואם לא יהיה שיפור בתוך כשבועיים לפנות שוב למחלקה המנתחת. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב