החלפת מסתם והפרעות בקצב הלב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/07/2010 | 07:56 | מאת: ג. וידר

אמי בת 59, אושפזה לפני פחות מחודש בבי"ח רמב"ם בשל הפרעות בקצב הלב, דופק מהיר מאוד ולא סדיר. בבי"ח גם העלו בעיה של פרפור פרוזדורים.לאמי יש ,מזה כ-10 שנים, בעיה במסתמי הלב.והיא טופלה במכון הלב של רמב"ם. לפני כשנתיים בשל הצרות במסתם האורטאלי (כמדומני) עברה צנתור להרחבתו. במהלך האשפוז בבי"ח, נעשה לה אקו לב שבו גילו שישנה הצרות מסוימת במסתם (1.3) ובנוסף דלת הפתיחה לא נסגרת היטב. דבר זה כנראה גרם להפרעות הקצב. היא עברה בבי"ח היפוך חשמלי להסדרת קצב הלב ושוחררה הביתה. המלצת בי"ח היא לעבור ניתוח להחלפת. תיקון המסתם. לטענת הרופאים בבי"ח העניין לא דחוף. מאז שאימי חזרה הביתה כבר היו לה מספר מקרים של דופק פתאומי מהיר, ללא קשר למאמץ. כמו-כן, במדידות שונות הדופק חזר להיות לא סדיר. היום היא לוקחת כדורים להסדרת הקצב לפי מרשם שקיבלה בבי"ח. (לא נראה שהם עוזרים) שאלותיי: 1. האם ייתכן שההיפןך שנעשה לה בבי"ח החזיק מעמד זמן כה קצר? 2. עד כמה בעייתה דחופה והאם היא זקוקה לניתוח לב להחלפת מסתם מיידית? 3. האם זה שהדופק עולה ויורד בצורה לא סדירה לא יפגע לה בלב??

ג. וידר שלום לפי התיאור מדובר כנראה במסתם המיטרלי. יש קשר ידוע בין תפקוד לא טוב של המסתם המיטרלי להפרעות קצב. לכן, בחלק מהמקרים ההיפוך החשמלי אינו מחזיק זמן רב. דופק מהיר מידי אינו בריא לשריר הלב ויכול לפגוע בתפקודו. איני יכול לתת חוות דעת רצינית על דחיפות הניתוח בלי שאראה את הנתונים. אני ממליץ להגיע עם כל החומר למשרדי. ניתן לתאם עם אסתי או יעל בטלפון 04-8542631 בברכה דר' ביל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב