שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/06/2010 | 22:29 | מאת: דניאל

שלום! אני בת 30, אחרי TIA,PE האירוע המוחי החולף התבטא בכאב ראש מעיין לחץ נוראי שהעיר אותי משנתי (3 לפנות בוקר לערך) ולא ראיתי בעין שמאל. יש לי כמו שאתה מנחש ולאחר בירור של TCD+ הזרקת בועיות ושל TEE נתגלה דלף דו כיווני!!!(מימין לשמאל ,וכן משמאל לימין) נמצאתי גם הומוזיגוטית לפקטור II ואני מטופלת בקומדין. לפני כ3 חודשים עברתי פנומוטוריקס שלווה בירידה בסיטורציה וכן ירידה בנפחי הריאה. אני אמורה להתחיל שיקום ריאות בתה"ש. יש לי כולסטרול גבוה ואני מטופלת בקרסטור 40 +איזטרול 10 תת פעילות בלוטת התריס נוטלת אלטרוקסין 100 מ"ג. וכאן באה שאלתי. רופא הריאות וכן ההמטולוג מאוד חוששים מהשארת הדלף כי היה חשד לאירועי קרישה תחת תת טיפול בקומדין. הבעיה היא שלאחר התייעצות של צוות הקרדיולוגים של תה"ש נאמר לי כי לא ניתן לסגור את הדלף בצנתור משום שהוא לא גדול וקשה לתפוס אותו ולצנתר. נשלחתי לחוות דעת שנייה אצל עוד רופא מומחה בתחום אך עדיין לא הלכתי. הקרדיולוג בתה"ש אמר לי כי מבחינתם זה ניתוח אבל הוא חושש מהליך שכזה אך צינתור לא בא בחשבון. אני לא יודעת מה לעשות הבנתי כי יש שמצדדים בעד סגירת הדלף בכל מחיר גם ניתוח ולו בשביל להקטין את האפשרות של מעבר קרישי דם. מה דעתך? האם שווה לנתח, האם התועלת במקרה זה גדולה על הנזק? תודה

דניאל שלום מכתבך מאוד ברור ומפורט ובאמת סימני השאלה מאוד גדולים. אני ממליץ על חוות דעת שנייה ברמב"ם, לעבור אקו על ידי דר' אגמון, מנהל יחידת האקו ואח"כ דיון משותף עם דר' אגמון, דר' לורבר ביחד איתי ואז נוכל לתת לך את ההמלצה של הצוות שלנו. רק כך אוכל לתת לך תשובה אחראית לשאלות שהעלית. גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב