סכון בנחוח מעקפים לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/02/2010 | 10:27 | מאת: שוש

בעלי בן 70 עבר נתוח מעקפים עם סבוכים נשאר עם תפקוד ירוד של חדר שמאל לפני 12 שנים .מאז עבר ארועי לב חוזרים וארוע מוחי ימני לפני 3 חודשים כעת בשל תעוקת לב קשה ואי ספיקת מסתם מטרלי מועמד לנתוח חוזר.השאלה מה הסכונים באחוזים בנתוח כזה? לארוע מוחי להתקף לב למוות.

שוש שלום ניתוח לב לאחר אירוע מוחי מעלה את הסיכון לאירוע מוחי נוסף. אולם, לתת לך ולבעלך הערכה יותר מדוייקת של הסיכון הניתוחי בכלל ושל אירוע מוחי בפרט, צריך לדעת עוד פרטים כמו: איכות הכלים הקורונרים, המנגנון של האי-ספיקה המיטרלית ועד כמה הלב פגוע. בנוסף חשוב לראות את בעלך ולהעריך את התפקוד שלו טרם הניתוח. לעתים בניתוחי לב אנחנו מנתחים חולים עם סיכון ניתוחי מאוד נמוך (מתחת 1%) ועד לסיכון ניתוחי מאוד גבוה (מעל 50%). בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב