קוצב לב האם ניתן ?.התשובה דחופה לי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

13/01/2008 | 22:32 | מאת: אריה ליאת

שלום רב אמי חולת לב כמספר שנים לאחר דום לב שבעקבותיו נשארה צלקת בלבה במשך כל השנים טופלה בכדורים ללא התערבות כירורגית כלשהיא. בתקופה האחרונה חשה בסחרחורות והבאטה בתפקוד ונערכו לה בדיקות אקו ואולטר שגילו שהתפקוד החשמלי לא בחסר באופן משמעותי יחסית לבדיקות בעבר. הוצע לה קוצב לב על ידי מס' רופאים ברצוני לשאול מס שאלות: 1. האם מחייב לעבור צנתור לפני השתלת קוצב הלב ? מדוע 2. האם תהליך הצנתור קשור גם לעניין פרוצדוראלי/ כספי של קופ"ח ולא ממש לרפואי גרדא ( דבר שנרמז לנו ע"י אחד הפרופ'). 3. האם בדיקת EPS היא צנתור? 4. האם רופא יכול לומר לחולה שזה צנתור ומהלכו לערוך בדיקת EPS? אמא שלי מבולבלת וגם אנחנו אשמח אם תעזור לנו בהקדם במידע תודה

ליאת שלום מתנצל על העיכוב בתשובה. שאלתך קשורה לתחום האלקטרופיזיולוגיה של הלב. ממליץ לפנות למומחה בתחום. ברמב"ם המומחה לכך הוא דר' בולוס. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב