מום בלבו של עובר - שבוע 36 !

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/12/2007 | 22:35 | מאת: אבא מודאג מאוד

מחבר: אבא מודאג מאוד (לשליחת דואר אלקטרוני) תאריך: 26.12.2007 שעה: 22:33 אשתי בהריון שלישי בשבוע 36 להריון. עד לאחרונה עברה את כל הבדיקות והכל היה תקין. לפני כעשרה ימים עברה אולטראסאונד והתברר כי יש חשש לעיבוי בשריר הלב בחדר שמאל של הלב. הופנינו לבדיקת אקו לב עוברי, ואשתי עברה את זה היום. בתוצאה נכתב כי ניצפו לב עובר " בעל שני חדרים ושתי עליות חדר ימין מורחב מאוד, שמאל קטן בתיפקוד תקין, מחיצה בינחדרית ללא פגם נראה לעין, בינעלייתית פורמן אובלה גדול פתוח asd מסתמים תקינים עם זרימה נורמלית, ריאתי זרימה מוגברת. עורקים גדולים יוצאים בהתאמה, אין רכיבת אאורטה על המחיצה הבינחדרית, קשת תקינה, עורקי ריאה, דוקטוס ארטריוזוס תקינים. ניקוז ורידי הריאה משני צידי ממברנה המחלקת את העליה השמאלית לשניים cor triatriatum . אין נוזל פריקרדיאלי." בסוף הומלץ על המשך המעכב ועל ניתוח מיד לאחר הלידה. אבקש את התייחסותכם לנקודות הבאות : האם הדבר מסוכן - מסכן את חיי העובר ? ואת חיי הילד לאחר הלידה ? מה הסיכויים / הסיכונים של הניתוח ? מי המרכז הרפואי המוביל בניתוחים מסוג זה, וזהות הרופאים המנתחים / מטפלים בסוג זה של מומים ? מה הסיבה לפגם זה וממה הוא נובע ? הנחיותיכם כיצד לפעול לאור העובדה כי אשתי בשבוע ה 36 ! יש לציין כי עברנו גם בדיקת MRI ביחס למוח העוברי והתברר כי קיים מגה ציסטרנה מגנה - ופרט לכך בגדר הנורמה. ( אין לח"מ ידיעה אם יש קשר בין הדברים ! ) אודה על תשובתכם בהקדם לאור רגישות הענין

שלום עקב הרגישות והדחיפות עניתי ישירות לכתובת האלקטרונית של הפונה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב