סוגי מסתם ביולוגי - למסתם הפולמנרי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/10/2020 | 19:36 | מאת: ע

עברתי ניתוח לב להחלפת מסתם לפני כמה שנים בגיל 23.החלפת מסתם הפולמנרי עקב היווצרות מולדת. כתוב freestyle 21mm - האם זה סוג המסתם הביולוגי? אשמח לדעת מאיזה חיה המסתם הגיע? (התכוונתי לשאול את הקרדילוג שלי אך כל ביקורת שוכחת).

ע שלום המסתם שאת מציינת הוא מסתם ביולוגי של חברת מדטרוניק. הוא מיוצר מרקמת מסתם ואבי העורקים של חזיר שגודל במיוחד לצורך זה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

06/11/2020 | 14:12 | מאת: ע

תודה רבה! (תמיד חשבתי איכשהו שלוקחים מסתם מחיה זה לאחר שהחיה מת באופן טבעי או משהו ולא חשבתי שהחיה גדל לצורך זה בלבד...). (*כמובן שזה לצורך בריאותי רק לא חשבתי שכך קורה)

מנהלי פורום ניתוחי לב