ביקורת בביה"ח לאחר ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

15/09/2020 | 11:28 | מאת: אלכס

שלום, זומנתי לביקורת כעשרה ימים לאחר שיחרורי מבי"ח לאחר ניתוח מסתם , מעקפים ואאורטה ונימסר לי שהביקורת תארך מספר שעות כולל בדיקות( בי"ח פרטי). יומיים לפני הביקורת התקשרו אלי מביה"ח ומסרו שלא אגיע כי הרופא הממונה שהשתתף בניתוח נמצא בחופשת מחלה ארוכה ובמקומו ראיינה אותי טלפונית אחות לגבי מצבי וחזרה אלי עם תשובות ואחת מהן - שמצבי בסה"כ בסדר ושאפנה לקרדיולוג שלי בקופ"ח. אני מרגיש שהוזנחתי . השאלות : האם ביקורת בביה"ח לאחר הניתוח אצל הרופא הממונה שהשתתף בניתוח / רופא אחר בביה"ח, הוא : חובה ? תלוי ברצון הטוב של ביה"ח הפרטי ? ענין של נוהג לא מחייב ?

אלכס שלום בכל בית חולים יש רוטינות שונות. באופן עקרוני נראה לי נכון שצוות המחלקה המנתחת יראה אותך לאחר השחרור מבית החולים. ברמב"ם הרוטינה היא ביקורת במרפאה לאחר שבועיים ולאחר שישה שבועות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

08/10/2020 | 19:30 | מאת: תודה רבה, אך שאלתי לא נענתה :

תודה רבה להתיחסות אולם שאלתי לא נענתה - האם ביקורת לאחר ניתוח היא חובה ? תלויה ברצון הטוב של ביה"ח או נוהג לא מחייב ?

מנהלי פורום ניתוחי לב