צניחת קלה של המסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

24/12/2019 | 19:36 | מאת: סאם

שלום אני בחור בן 25 לפני 3 שנים בערך באמצעות בדיקת אקו לב אובחן אצלי צניחת קלה של העלה הקדמי של המסתם המיטרלי אני כבר 3 שנים מרגיש קומר נשימה מרגיש שאני לא מצליח לקחת נשימה מלאה זה מאוד מפריע לחיי יום יום בעיקר בגלל שהייתי רוכב אופניים כמעט 7 שנים ברמה מקצועית והשתתפתי בתחרויות . מה האופציות שעל השולחן כדי לטפל בבעיה ? האם תיקון מסתם עדיף על החלפת מסתם במצב שלי ? והאם אחרי תיקון המסתם בצורה מוצלחת הבעיה תחזור ? והאם אני יכול לשוב לעסוק בספורט כמו פעם מבלי לדאוג . ??

סאם שלום עם מדובר בצניחה של המסתם המיטרלי עם אי ספיקה קלה, לא אמורה להיות לך מגבלה של קוצר נשימה. יתכן שמדובר באי ספיקה יותר משמעותית של המסתם המיטרלי. לצורך כך יש לעשות אחת משתי בדיקות: אקו דרך הושט (TEE) או אקו במאמץ. לצורך השלמת הבירור והבדיקות, ממליץ לפנות לקרדיולוג שמתמחה באקו ובעיות מסתמים. במידה ותזדקק לניתוח, עדיף לתקן את המסתם ובמידה והתיקון מוצלח, בדרך כלל הוא מחזיק שנים רבות מאוד. לאחר בדיקת קרדיולוג אין מניעה לעסוק בספורט. בברכה פרופ' גיל בולוטין

25/12/2019 | 12:18 | מאת: סאם

תודה הל המענה דוקטור יש לי עוד שאלה ... בתיקון מסתם בגיל שלי מה מעדיפים בדרך כלל פתיחת חזה או דרך צנתר בשיטה מזערית ? כי פתיחת חזה זמן החלמה יותר ארוך ומשאיר צלקת לא יפה על בית החזה

28/06/2020 | 15:33 | מאת: פרופ' גיל בולוטין

סאם שלום במידה ויהיה צורך בניתוח (כרגע לא נראה שצריך) יש יתרון גדול לתקן את המסתם ולא להחליף אותו, במיוחד בגילך הצעיר. לכן, במידה ותגיע לניתוח אני אמליץ על ניתוח בחתך רגיל בברכה גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב