פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

71651 הודעות
48582 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.

שלום, החזרת בלוציסט מוקפא בן 6 ימים הייתה ב 12.5. (מחזור טבעי חוץ מאוביטרל 3 פעמים). היום 26.5 עשיתי בדיקת בטא ראשונה ויצא 2265. מקבלת תמיכה של קרינון. האם תוצאה תקינה??

לקריאה נוספת והעמקה

כן בהצלחה

תודה רבה, התוצאה לא גבוההה מדי?

לא.

היום, 3 ימים אחרי, הבטא היא 9341. (לפני 3 ימים הייתה 2265) זו עלייה סבירה/תקינה? או גבוההה מדי?

סבירה.

26/05/2019 | 12:16 | מאת: דורית

שלום רב! האם עובר שלא התפתח לבלסטוציסט בהכרח לא ישתרש ברחם? אין הרי דרך מדעית לדעת את זה. אני מבינה שסיכויי ההשתרשות של בלסטוציסט גבוהים יותר, אבל האם באמת ניתן לדעת בודאות מכך שעובר לא הגיע ליום חמש שהוא לא היה משתרש ביום חמש? האם תנאי המעבדות בארץ מתקדמים וסביר להניח שלא תורמים לאי גדילה של עוברים? האם השגחה של פועה באינקובטור נפרד אומרת שהעוברים גדלים בתנאים פחות ולא באמפריוסקופ? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן להוכיח שעובר שלא התפתח לבלסטוציסט בהכרח לא ישתרש ברחם. תנאי המעבדות בארץ מתקדמים ומאפשרים גידול לבלסטוציסט. לעתים השגחה דווקא מחייבת שימוש באמבריוסקופ שמאפשר בדיקת הפריה שהתרחשה בשבת ביום למחרת.

25/05/2019 | 22:03 | מאת: אלון

שלום לך. מחזור הגיע כצפוי שבועיים אחרי אוביטרל כי הסיכוי היה נמוך מאוד עד אפסי כתוצאה מהמהלך החריג במעבדה.מכיוון שגיל אשתי 44 וחצי ויש 2 ילדים בן ובת-לא נעשה תרומת ביצית.בחודשים שנשארו עד גיל 45 שהרי ידוע שיש סיכוי תאורטי עד גיל זה,נשחרר לחץ,ויהיה מה שיהיה.נקיים יחסים ללא טיפול ואפילו לא ניקנה ערכת ביוץ.אז אם 6 המחזורים שלה שלפני טיפול ההפריה שהתחיל בסוף אפריל היו בממוצע בני 22 ימים למחזור(המחזורים היו בני 20 עד 23 ימים)ובמחזור האחרון שלפני ההפריה שהיה בן 22 ימים הביוץ היה בערך ביום 9,החל מאיזה יום של המחזור הנוכחי שהתחיל אתמול והוא המחזור הראשון שאחרי ההפריה כדאי להתחיל יחסים לפי יום כן יום לא ובאיזה יום לסיים בנסיון להרות?למשל להתחיל ביום 7 ולסיים ב15 או יש הצעה אחרת על פי הנתונים הנ"ל?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לעשות בדיקת אולטרסאונד ביום 9-10 למחזור ולהתכוון יותר על יום הביוץ.

26/05/2019 | 21:32 | מאת: אלון

מכיוון שסיימנו עם טיפולים כי גיל האישה 44 וחצי ויש 2 ילדים וקופת חולים לא יאשרו עוד טיפול וגם אין בו טעם כי למרות הזרע התקין-נשאבו רק 2 ביציות.אחת בכלל לא הופרתה והשנייה עברה הפריה מאוחרת שלא התפתחה.אז כבר לא נעשה אולטרסאונד שמשמעותו מבחחינתנו הוא ביקור אצל הרופא, וננסה עד שגילה יהיה 45 טבעי כשיודעים שלא לצפות לכלום ואם זה יקרה-זו תהיה הפתעה.אם כך,ובהתחשב בנתונים שמסרתי מקודם,באיזה יום של המחזור הנוכחי שהתחיל לפני יומיים והוא הראשון שאחרי ההפריה-כדאי להתחיל לבדוק עם מקלוני ביוץ?אתמול רשמתי שלא נישתמש גם בזה אבל בסוף כן.

שלום, אני אחרי החזרה בטיפולי ivf. משתמשת בקרינון. המגע של הקרינון עם העור באזור השפתיים והפות גורם לאלרגיה שנראית כמו פצעים בעור. זה מאוד שורף וכואב ופוגע ממש בתפקוד. בעבר השתמשתי באוטרגיסטן ואנדומטרין ושניהם גרמו לי לאותה תופעה. השתמשתי עד כה באגיסטן קרם שקצת מרגיע אבל לזמן קצר. האם יש תחליף יעיל מלבד זריקות? האם מותר להשתמש בטיפול על מנת לצמצם את המגע בין החומר לבין העור? האם עלי ללכת לרופא עור? אודה לכל עצה בנושא... אני ממש סובלת !!!

לקריאה נוספת והעמקה

טבליות דופסטון דרך הפה מהווה תחליף יעיל.

24/05/2019 | 20:26 | מאת: רוית

שלום פרופ' זיידמן. משאיבה לאחרונה יש לי 6 הפריות. אני בת כמעט 42. האים כדאי לנסות לגדל לבלסטוציסט, או להחזיר ביום 3 כדי לא לאבד עוברים? מה עושים עם דילמה זו? ועם הבעיה של הגבלת טיפולים (ילד 3) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לנסות לגדל לבלסטוציסט, אבל בגילך קיים סיכוי גבוה שלא יושגו כאלה ולכן במקרים רבים מתפשרים על החזרה ביום 3.

24/05/2019 | 07:09 | מאת: אלון

שלום לך. יש 2 גישות:1.להימנע מקיום יחסי מין ב-3 ימים אחרי ההחזרה 2.להימנע מיחסים עד בדיקת הבטא הראשונה. אני ואשתי קיימנו יחסים בלילה התשיעי שאחרי ההחזרה(כלומר קצת יותר משבוע אחרי ההחזרה)-אתמול בלילה,וזה גם היה 13 ימים אחרי האוביטרל,והיום בבוקר היא הבחינה בסימנים של ווסת.אומנם טרם התברר בוודאות שזוהי ווסת -אבל בהנחה שזה מה שיתברר בימים הקרובים,האם יכול להיות שהיחסים של אתמול בלילה שכללו גם שימוש בג'ל סיכוך על בסיס מים,וגם פליטת זרע בתוך הנרתיק(אבל לא כללו אורגזמה של האישה)הביאו להפלה במיקרה שניקלט הריון בהחזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לקיים יחסים לאחר החזרה. אין שום הגיון לחשוב שדבר טבעי כמו קיום יחסים יכול לפגוע בהשתרשות העובר. הדבר גם נתמך במחקרים.

1.עד איזה שבוע עובר במצג עכוז אמור להתהפך? 2. מתי עושים היפוך עובר והאם זה מצליח ברוב המקרים? 3. עד מתי יש סיכוי ששליה נמוכה אחורית תעלה ולא יהיה צורך בניתוח קיסרי? סופ"ש נעים

לקריאה נוספת והעמקה

1. עד הלידה. 2. בשבוע 37. זה מצליח בכמחצית המקרים. תלוי בתנאים ובניסיון של הרופא. 3. עד סמוך ללידה.

23/05/2019 | 23:15 | מאת: מצפה בקרוב

עשיתי צילום רחם לפני חצי שנה והתוצאות עד היום לא ברורות לי ככ אשמח לעזרה. בצילום נכתב כי חלל הרחם תקין, מעבר חופשי לחצוצרה ימנית תקינה למעבר חופשי בצד זה. מעבר חופשי לחצוצרה שמאלית הנראית דקה ועדינה. לא הודגם מעבר לאגן בצד זה. לסיכום נכתב כי החצוצרות תקינות אך לא הועבר נוזל לאגו בצד שמאל. אני מבינה כי יש חסימה, אך לא ברור לי איזו והאם ניתן לטפל בה. כמו כן, במידה ולא צויין שקיימים נוזל אני יכולה להיות רגועה מבחינה זו? כיום אני לאחר שתי הפלות. אחת מהן לאחר טיםולי הפרייה. ההריון הראשון ספונטני. שוקלים לעשות הפסקה. יש סיכוי להיכנס להריון? (נכנסתי בעבר, למרות בעיה מסוימת בביוץ). אודה לעזרתך. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם חצוצרה אחת תקינה אז ניתן להרות גם באופן עצמוני. רק חצוצרה שמלאה בנוזל מפריע לעתים להצלחת טיפולי הפריה.

23/05/2019 | 21:08 | מאת: דינה

שלום דר. הרופאה שלי שלחה אותי לבדיקת דם הורמנליות . קיבלתי מחזור ביום שני בערב (יום שני לפי דעתי לא נחשב היה דימום אחד) המחזור ממש התחיל מיום שלישי זאת אומרת שהייתי צריכה לעשות את בדיקת הדם ביום שישי ואני עשיתי ביום חמישי היום זאת אומרת שבגדול היה לי יום איד שלם של מחזור כי ביום חמישי עשיתי על הבוקר והתשובות קצת מלחיצות אותי . אני בת 27 וחצי יש לי ציסטה קטנה ממש ליד השיחה להלן התשובות ESTRADIOL (E-2 -233 pmol/L Lh- 5.70 IU/L Fsh- 4.20 IU/ PROLACTIN-576.3 mIU/L ANDROSTENEDIONE- 4.21 nmol/L הנה הערכי ייחוס ; הערות לבדיקות ESTRADIOL (E-2) Midcycle 130 - 2095 Follicular phase 71.6-529 Males ND-146.1 Postmenopausal ND - 118.2 Luteal phase 205-786 LH follicular phase 1.9-12.5 midcycle peak 8.7-76.3 Postmenopausal 15.9-54.0 pregnant < 0.1-1.5 luteal phase 0.5-16.9 FSH follicular phase 2.5-10.2 midcycle peak 3.4-33.4 Postmenopausal 23.0-116.3 pregnant < 0.3 luteal phase 1.5-9.1 PROLACTIN Nonpregnant 59-619 Postmenopausal 38-430 pregnant 206-4420 ANDROSTENEDIONE ערכה חדשה החל מ 18.4.19 Males: 1.75-12.22 Premeno Females: 1.3-13.2 Postmeno Females: 0.

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שהבדיקות תקינות.

23/05/2019 | 16:08 | מאת: חן

אני יומיים אחרי החזרה והתחיל לי כאבים בבטן התחתונה. זה לא כאבים חזקים. סוג של לחץ יותר. האם זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

צפוי שתהיה תפיחות ואי נוחות מסוימת בבטן.

שלום אני 13 ימים אחרי החזרת עובר אתמול עשיתי בדיקת הריון ויצא בטא פחות מ 5 יש לי כאבי בטן וכאבי מותניים. האם יש עוד סיכוי שזה הריון או שבכל רגע אני אקבל מחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

סביר שבכל רגע את תקבלי מחזור.

23/05/2019 | 11:28 | מאת: רומי

לא ביצעתי בדיקת העמסת סוכר 50 עד שבוע 28 . אם ארצה לבדוק אם יש לי סכרת הריונית האם 50 תזהה זאת בשבוע 33 ומעלה או שעדיף לעשות את בדיקת ה- 100? מה דעתך ולמה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

העמסת סוכר של 50 גרם היא בדיקת סקר שתאבחן נטייה לסוכרת, אבל העמסה של 100 גרם אבחנתית ומדויקת יותר.

23/05/2019 | 01:34 | מאת: לאה

שלום דר', אולי תוכל לעזור לי עם הפענוח בדיקת דם HERPES HSV2 IgG תוצאה קטן מ 0.500> טווחי נורמה: 0-0.9 ‎אין נוגדנים 0.9-1.1 ‎תוצאה גבולית 1.1< ‎יש נוגדנים ע"פ התוצאה, 1. האם התוצאה גבולית? 2. האם היתה הדבקה בעבר של הנגיף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא 2. לא

22/05/2019 | 16:44 | מאת: אנונימית

שלום פרופ' שמעתי כי דיגום ( PGD) עובר מוקפא והחזרתו ביום 4 זה כמו החזרת עובר טרי. האם זה נכון? ( הרי הדיגום נעשה לאחר הפשרתו) והאם לעובר בן 4 ימים יש סיכוי גבוה יותר להשתרש ברחם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

במידה והוא לא ניזוק מהביופסיה ומתהליך ההקפאה יש לו סיכויים דומים גם ביום 4.

22/05/2019 | 10:24 | מאת: ליבי

היי, מה הסיכוי לכניסה להריון והאם כדאי בכלל לנסות הזרעות על בסיס ביוץ טבעי ללא לקיחת הורמונים כתמיכה עבור בחורה בת 43 וחצי. fsh 10 הזרע של בן זוגי תקין מלבד צמיגיות ? שאיבות לא באות יותר בחשבון וגם לא הורמונים בגלל בעיה רפואית ילדתי לפני שנתיים בivf בנוסף מה יכול לסייע בצמיגיות הזרע של בן זוגי אם אנחנו גם מנסים באופן טבעי להכנס להריון ? קראתי בעבר שכרית עוזרת האם זה סתם מיתוס ?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי הוא אחוזים בודדים. הההשבחה עוזרת לפתור את בעית הצמיגות. סתם מיתוס.

22/05/2019 | 10:47 | מאת: ליבי

אז בעצם הזרעות הן חסרות סיכוי וחבל לבזבז את הזמן ? והאם כניסה להריון טבעי ממש בלתי אפשרית בגלל גילי ובגלל הצמיגיות ?

סיכוי נמוך. הריון טבעי אפשרי, אבל נדיר.

21/05/2019 | 12:03 | מאת: אירס

היתה לי הפלה לפני חודש ו 3 ימים דרך ציטוטק (הריון ivf הפסיק להתפתח בשבוע 6_7 ). הדימומים הפסיקו אחרי שבועיים מההפלה . לפני כמה ימים עשיתי us וראו שנשאר שארית ויש הספקת דם עם רירית 15 מ"מ . והיום אני חודש ו 3 ימים מדממת כמו ווסת . שאלתי האם זה נחשב לווסת או המשך לדימום ההפלה ? ומה עלי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם זה דימום שהתגבר משמעותית חודש לאחר ההפלה, יתכן מאד שזו ווסת. בד"כ רירית מעובה ושאריות יצאו מהרחם בווסת הראשונה.

21/05/2019 | 11:36 | מאת: מירי

שלום פרופ' עברתי הזרעה במחזור טיבעי למעט אוביטרל לתזמון הביוץ. כמו כן, יומיים לאחר ההזרעה קיבלתי אוביטרל לתמיכה. המחזורים שלי כל 24 יום. האם האוביטרל לתמיכה עשוי לעכב את המחזור מעבר ל 24 יום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן בד"כ הווסת תגיע 14 יום אחרי הזרעה שנכשלה.

21/05/2019 | 09:11 | מאת: מממ

היי אני בשבוע 9 פלוס 1 והרופא אמר לי לקחת תמיכה עד שבוע 9 ( פעמיים ביום דופסטון וקרינון אחד) איך אני יודעת שזה בסדר להפסיק ? עשיתי בדיקת דופק שניה לפני שבוע הרופא תיקן לי את גיל ההיריון מ8פלוס 2 לשבוע 8 . אני קוראת שהרבה בנות לוקחות תמיכה עד שבוע 12 . מה לעשות? הםסקתי לקחת תמיכה לפני יומיים ואני חוששת . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין עדות שיש ערך לתמיכה מעבר לשבוע 8.

מה הסיכויים ליהרות מהחזרת שני בלסטוציסטים. בת 23. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הם איכותיים כ- 50-60%.

20/05/2019 | 08:16 | מאת: דקלה

התחלתי לקחת דופסטון שבועיים אחרי המחזור, אציין כי היו ימים שלקחתי רק גלולה אחת במקום שתיים וקיבלתי מחזור ארבעה ימים לפני הזמן ובזמן הנטילה. השאלה אם להמשיך עם הכדורים (האם זה יעצור את הדימום כי זו המטרה) או להפסיק כי אין טעם? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אם החל דימום אז טעם להמשיך.

19/05/2019 | 12:00 | מאת: דנית

היי. מכיוון שאני מבוגרת וכבר לא יאשרו לי יותר טיפול בין היתר כי יש לי כבר 2 ילדים,בטיפול האחרון נשאבו 3 ביציות ורק אחת עברה הפריה,ודווח על הפריה זו לא תוך יום אחד אחרי השאיבה אלא תוך יומיים. הרופא המתין יום נוסף וכשראה שזה נשאר 2 תאים-בכל זאת החזיר,כנראה כי זה הטיפול האחרון. האם ידוע על טיפולים שהסתיימו בהחזרת עובר 2 תאים יום 3 או שזה משהו חריג ביותר מה שהרופא החזיר?

לקריאה נוספת והעמקה

מקובל להחזיר אך הסיכוי להיריון זעום

19/05/2019 | 17:35 | מאת: דנית

לפי דעתה של האחות האחראית ביחידה ששם עשיתי את הטיפול,רוב הרופאים לא היו מחזירים במיקרה שכזה. האם אתה מסכים עם דעה זו? ואם מותר לשאול,אתה היית מחזיר עובר שכזה שכמעט 2 יממות אחרי שאיבה ו-ICSIׁ(ואם לדייק:45-46 שעות אחרי השאיבה ו-43-44 שעות אחרי ICSIׂ)הוא התפתח ל-2 תאים בלבד-וזה היה בדיוק מצבו גם אחרי 24 שעות נוספות כשהרופא החליט שהוא מחזיר-והחזיר. והאם עם נתונים כאלה הינך באמת חושב שכדטי שעוד תהיה לי תיקווה קטנה שיש סיכוי תאורטי קטן מאוד או שרשמת שהסיכוי זעום(ולא אפסי)רק כדי שעוד תהיה לי תיקווה? סליחה שאני שואלת שאלות אלה אך בין היתר אני שואלת אותן כי אני גם צריכה להחליט האם להמשיך עם התמיכה או להפסיק אותה.

19/05/2019 | 22:14 | מאת: דינה

במרפאות רבות לא מחזירים עובר בן 2 תאים. אני לא הייתי לוקחת תמיכה. הסיכוי הוא אפס. זה מופרך שמישהו אומר שיש סיכוי ואפילו מכעיס. אפילו עובר בן ארבעה תאים לא מחזירים...

היי דינה מה תאמרי על זה שמישהי כתבה באיזה פורום כשכהחזירו לה 3 עוברים בהזדמנויות שונות והם היו טובים ועם 6-8 תאים לא יצא כלום וכשהחזירו לה עובר 2 תאים(והיא כבר עשתה את דרכה הביתה בוכה באוטו כי שוב הבינה שלא יהיה כלום)היה הריון תקין?! יכול להיות שזה נדיר אבל זה משהו שקרה. אני רק לא יודעת אם החזירו 2 תאים ביום 2 או 3.זה היא לא רשמה.

נזכרתי גם שהיא ציינה שהעובר היה איכות בינונית בלבד אז לדעתך אף רופא לא היה עושה לי החזרה במקרה כזה מתוך טענה שיש סיכוי שבגוף זה יתפתח?ועוד במכתב השחרור רושם לקחת תמיכה ולעשות אחרי שבועיים בדיקת הריון. ניראה לך שהרופא"עבד"עלי?או שהוא באמת האמין במה שהוא עשה ואמר?

לא יודעת מה המניע אבל לי לא החזירו עוברים עם יותר תאים. עובר שלא התפתח שלושה ימים נחשב למשהו שלא יתפתח בשום סביבה

אל תחפשו תחריג. לא מאמינה לסיפורי סבתא האלו. רופא הגון לא מציע טיפול חסר סיכוי. להחזיר עובק בן שני תאים ביום הראשון ניחא. אבל אחרי שלושה ימים זה נשמע חירטוט. באמת. לא מאמינה לסיפורים. תחכו בסבלנות. לא מתים מלקחת תמיכה אבל לא הייתי מטפחת ציפיות. זה סתם עוול וכאב לב. עוברים כאלו מושמדים מיד. זה הסטנדרט. תשאלו תרופא שלכם תשאלות. למה אתם מגיעים לפורום? שהוא ייתן דין וחשבון

כי לא נעים לדבר על זה עם הרופא. גם אם הוא עשה חירטוט הוא יודה בזה?! כנראה כי זה הטיפול האחרון(אני בגיל 44 וחצי ויש לי כבר 2 ילדים ובקושי קופת חולים אישרו את הטיפול הזה)והוא יודע שאנחנו"מתים"שיהיה הריון אז הוא כנראה עשה חירטוט שנחשוב כאילו עוד יש סיכוי אם יש לך מה לומר על תגובה זו אני ממתינה לתגובתך.

מה זה לא נעים תדברי עם הרופא שלך מה את דופקת חשבון שיסביר מה הוא עושה

197 pmol/L ESTRADIOL (E-2) 0.50 nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL 80.5 nmol/L SHBG 2.08 nmol/L 17-OH-PROGESTERONE 0.6 FREE ANDROGEN INDEX 1.31 mIU/L TSH 4.4 pmol/L T3- FREE 15.3 pmol/L T4- FREE 3.80 IU/L LH 9.00 IU/L FSH 227.6 mIU/L PROLACTIN >2 PROGESTERONE 2.11 μmol/L

לקריאה נוספת והעמקה
19/05/2019 | 10:46 | מאת: שני

197 pmol/L ESTRADIOL (E-2) 0.50 nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL 80.5 nmol/L SHBG 2.08 nmol/L 17-OH-PROGESTERONE 0.6 FREE ANDROGEN INDEX 1.31 mIU/L TSH 4.4 pmol/L T3- FREE 15.3 pmol/L T4- FREE 3.80 IU/L LH 9.00 IU/L FSH 227.6mIU/L PROLACTIN >2 PROGESTERONE 2.11 μmol/L

19/05/2019 | 11:04 | מאת: שני

הי דר אני בת 25 מנסים להכנס להיריון כבר 10 חודשים הריון כימי לפני 4 חודשים עם בטא מאוד קטנה נשלחתי לבדיקות הורמונליות ביום ה3 למחזור וכך עשיתי ( מצרפת את הבדיקה בתמונה) הביוץ מגיע בטווח של היום ה16-26 למחזור לרוב מגיע ביום ה19 אך שבוע במדיוק לאחר הביוץ שמורגש אצלי בכאבים וחום שחר שקופץ ב0.6 מעלה לאחר הכאבים(שמראה שבאמת הכאבים כתוצאה מהביוץ) מופיע דימום קל ואדום שמתחלף להכתמות חומות עד להגעת הוסת ביום ה12 לביוץ במדיוק מה הסיבה לתופעה הזו?? אני מרגישה שגם אם היתה הפריה הגוף לא מצליח להחזיק את זה יש לציין שבזמן ההכתמות חום השחר נשאר גבוה מאוד עד הוסת שהוא פשוט צונח הבדיקות ההורמונליות תקינות? האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות?

הבדיקות ההורמונליות תקינות. תעשי אולי מעקב ביוץ בעזרת מעקב אולטראסאונד לוודא את תקינות ומועד הביוץ.

18/05/2019 | 22:35 | מאת: אלון

שוב שלום לך. חיפשתי בפורומים שונים ומצאתי 2 מיקרים שהוחזרו עוברים בני 2 תאים כמו במקרה של אשתי.רק שלא היה כתוב האם הוחזרו ביום 2 או ביום 3. האם יצא לך אי פעם להחזיר עובר 2 תאים ביום 3?ואם לא-האם שמעת על מקרה כזה?ושאלת השאלות-האם התפתח מזה הריון בריא?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכיר מקרה שיצא מזה תינוק בריא.

19/05/2019 | 00:53 | מאת: אלון

כלומר 72 או כמעט 72 שעות(למשל 70 כמו במקרה שלנו)מהשאיבה-על זה שמעת או עשית?

19/05/2019 | 02:22 | מאת: אלון

הבנתי שהיא מיותרת כשעיינתי שוב בתשובה הקודמת. מה שהבנתי מתשובתך האחרונה ששמעת ו/או ביצעת החזרת עובר 2 תאים 3 ימים רק שלא יצא מזה הריון בריא ותקן אותי בבקשה רק במקרה שלא הבנתי נכון.

18/05/2019 | 18:30 | מאת: אלון

בהמשך להתכתבות הקודמת,אם הסיכוי קטן מאוד עד אפסי,אנחנו מתלבטים האם על האישה להמשיך תמיכה למרות שהרופא רשם במכתב השחרור שתהיה תמיכה עד בדיקת ההריון שבועיים לאחר ההחזרה.מב דעתך בסוגיה זו,אם היית במקומנו במקרה הזה היית ממשיך תמיכה? ודבר נוסף-האם תוכל להסביר איך עובר איכות טובה דרגה 2-איך 19 שעות אחרי איקסי יש רק 1pn,ואז 42 שעות אחרי איקסי יש 2 תאים וכך נשאר המצב 2 תאים גם אחרי 65 שעות.זה קשור לגיל האישה 44 וחצי ו/או לגורמים אחרים(אם כן-מהם).והאם אתה סבור כמו הרופא שאם מ42 שעות אחרי איקסי ועד 65 שעות זה נשאר 2 תאים אז עוד יש סיכוי שבגוף זה יתפתח?

כדאי להמשיך את התמיכה. איכות העובר מושפעת מהאיכות הכרומוזומאלית שלו בעיקר, שכמובן מושפעת מהגיל. יש סיכוי זעום שימשיך להתפתח.

בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 נרשם בתיאור השיליה האחורית: "מגיעה לפה הפנימי של צוואר הרחם ומכסה אותו" אין לי דימומים. 1. מה זה אומר לגבי היקף הכיסוי של צוואר (מלא או חלקי ) 2. מה הסיכוי ללידה רגילה במקרה זה? ומתי ניתן לדעת זאת בוודאות? 3. במקרה של צורך בניתוח קיסרי, עד איזה שבוע אפשר "לסחוב" - האם אפשר עד הסוף כשיתפחו צירים באופן טיבעי?

לקריאה נוספת והעמקה

1. לכאורה מלא אם הוא מכסה את הפה הפנימי. 2. תלוי מה יהיה מיקום השליה בסמוך ללידה. 3. בד"כ הניתוח יקבע במועד.

17/05/2019 | 20:29 | מאת: אלון

בהמשך להתכתבות הקודמת שהתברר שמב שהוחזר זה בוודאות עובר בן 2 תאים ולא ביצית מופרית שלא התחלקה,חוות הדעת של האמבריולוג המומחה שבחן את דוחות המעבדה היתה כזאת-הוחזר עובר אחד באיכות טובה בן 2 תאים,אך מכיוון שמבחינה התפתחותית הוא לא תקין כי היו אמורים להיות לו בהחזרה מספר רב יותר של תאים,הסיכוי להשרשה ולהריון תקין נמוך ביותר. לפי חוות הדעת הזאת בהנחה שהיא נכונה ומדוייקת ובהתחשב בגיל האישה 44 וחצי,כעת כשכל הנתונים נמצאים בידיך,בכמה תעריך את הסיכוי להריון תקין?מקסימום 2 אחוזים?מקסימום 5 אחוזים?ערך מספרי אחר?או אפשר רק הערכה מילולית ולא כמותית?ואם כן מהי הערכה המילולית הזאת?תודה על הסבלנות ואחרי המענה לשאלה הזאת כבר לא אדון יותר בסוגיה הזאת שמאוד הטרידה אותי.

לקריאה נוספת והעמקה
18/05/2019 | 07:33 | מאת: אלון

בהמשך להתכתבות הקודמת,התברר מהדוחות ש42 שעות אחרי איקסי(שבוצע שעתיחים אחרי שאיבה)היה עובר באיכות טובה-דרגה 2,ובעל 2 תאים,וביממה שאחרי זה,אחרי 65 שעות זה היה המצב גם גן כלומר לא היתה חלוקה נוספת והרופא החזיר מתוך הנחה ותיקווה שבגוף החלוקה תמשיך האם בנסיבות דומות של החזרות כאלה בעבר היה תקדים בטיפולים או בספרות שחלוקה המשיכה בגוף?

18/05/2019 | 07:48 | מאת: אלון

היה בדוח 1PN וגם היה כתוב DNF1 מה זה DNF1.

כדאי לך לשבת עם מנהל/ת המעבדה שיעבור איתך על הרישום והקיצורים שהמעבדה משתמדת בהם.

17/05/2019 | 15:10 | מאת: א

שלום פרופ' אני אחרי החזרה עובר מוקפא עשיתי בטא ביום ה-13 (201) וביום ה-15 (392) הרופאה אמרה לי שזה תקין ולחכות לאולטרא' בשבוע 6 ואין צורך בעוד בטא. הבנתי שצריך לעשות עוד בדיקות בטא לוודא עליה תקינה, שאלתי היא אם לעשות עוד בטא או מה שנאמר לי מהרופאה זה בסדר וכן אם העליה הנ"ל תקינה. תודה רבה

מה שנאמר לך מהרופאה זה בסדר. העליה הנ"ל תקינה. בהצלחה!

בוקר טוב הייתי במעבדה והתברר שמה שכתבתי עד עכשיו לא היה נכון! ראשית מה שהתברר זה שהאיקסי בוצע שעתיים אחרי השאיבה(שהיתה ב12.5 ב10 בבוקר)ומה שחשוב הוא-שמה שהוחזר ב15.5 ב8 בבוקר זה עובר בן 2 תאים. אז אם זה כך יש סיכויים?הסיכוי הוא מעל 0 אחוז?גם אם זה 2 אחוז זה"בסדר"ומה שאני רוצה לוודא בשלב הזה -זה שזה לא 0 מוחלט אז אם כבר אתמול כשהיה לך מידע שכביכול הוחזר עובר שלא התחלק רשמת שתאורטית הסיכוי מעל 0 כי לא ממהרים לזרוק עובר-אני מניח שכעת קל וחומר אתה סבור שזה מעל 0 אחוז סיכוי.נא תגובתך ואם אפשר הסבר קצר

סביר שגם לעובר אטי כזה יש אחוזים בודדים של סיכוי להוביל להיריון מוצלח.

16/05/2019 | 15:24 | מאת: לימור

היתה לי הפלה טבעית לפני שבועיים ונשארה לי קצת שארית עם רירית 15 מ"מ . בקשו ממני לעקוב אחרי ביטא ולעשות us. היום עשיתי ביטא והתאפסה 2 >. האם זה אומר שהרחם התנקה לגמרי ? או צריך מעקב us ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שכנראה שהרחם התנקה לגמרי, אבל כדאי לא לוותר על מעקב us.

16/05/2019 | 14:09 | מאת: אלון

מכיוון שהסוגיה מאוד מטרידה אותנו וממתינים למענה שלך אז כדי שלא תיעלם מעיניך-שים לב להמשך ההתכתבות הקודמת"עובר שלא התחלק-המשך"

מכיוון שגילה 44 וחצי אולי זה יכול להסביר או לעזור להסבר למה היתה הפריה מאוחרת ביממה השניה שאחרי ההפריה ואולי זה גם יכול להסביר שבמיקרים כאלה גם החלוקה עשוייה להתחיל מאוחר יחסית-אבל זה אני מצפה להסברך לדעת האם ההנחות האלה שלי נכונות

זה בד"כ נובע מביצית שלא הבשילה בקצב נורמלי.

16/05/2019 | 15:17 | מאת: אלון

ואתה גם חושב שיש סיכוי שבמקרה הזה בגוף זה יתחיל להתחלק(גם אם מדובר בסיכוי של אחוז אחד או 2)או שלהערכתך ודעתך הסיכוי 0? בבקשה תשובה מקצועית.כלומר אם אתה סבור שהסיכוי 0 אז תציין זאת.בלי קשר למה שאני ארגיש אחרי שאקבל תשובה זאת(אם אכן לדעתך הסיכוי 0)

תיאורטית זה לעולם לא אפס. לא ממהרים לזרוק עוברים.

16/05/2019 | 14:05 | מאת: יוצו

הי בטיפולי ivf בת.42 מבחינת בדיקות הכל תקין.... כל פעם מחזירים עוברים מעולים פרופסורים כדברי הרופא ולא נקלט.... הפעם יש לי 2 מוקפאים מאוחרים ושמעתי שחבל על המאמץ מכייון שהם מהפריה מאוחרת שאלות שלי הן 1.האם זו אגדה אורבנית ויש להם סיכוי גם אם הם לא פרופסורים? 2.אם הוגדרנו כבלתי מוסברים הסיבה לאי השתרשות.היא הגיל? רירית תמיד 7.6 3.אם יש 2 מוקפאים האם כדאי להחזיר את שניהם בבת.אחת? המון תודה וסוםהש נעים

לקריאה נוספת והעמקה

1. יש סיכוי, אבל נמוך יותר. 2 נכון. 3. תלוי כמה את חוששת בגילך מתאומים.

16/05/2019 | 13:56 | מאת: חגית

אני 3 שבועות אחרי הפלה נדחית עם ציטוטק .הריון ivf שק הריון ריק מתאים לשבוע 6.( הייתי בשבוע 8 כשתחילה ההפלה ). היום ביטא 400 ולפני שבוע הית 630. סיכום us גינקולוגי כך : רחם : אורך 55 מ"מ , עובי 48 מ"מ , רוחב 61 מ"מ . רירית רחם 15 מ"מ . שחלה שמאלית אורך 20 מ"מ , רוחב 21 מ"מ. בחלל הרחם תוכן היפראקוגני עם ציסטי בתוכו , הודגמו זרימת דם בחלל. השאל ה שלי ! מה השלב הבא ?? אפשר לחכות לווסת הקרובה או צריך טיפול או גרידה או מה ?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לעשות בדיקת אולטראסאונד אחרי הווסת

16/05/2019 | 15:03 | מאת: חגית

איך אני אקבל מחזור אם יש עדיין זרימה והספקת דם ברחם . כפי שהבנתי מתשובתך לא צריך שום טיפול עד לקבלת מחזור

תקבלי תוך 4-6 שבועות בד"כ

בת 40.5 מעוניינת בהריון. ברקע 2 ילדים קטנים. ידוע לי כי יש סיכון גדול יותר לבעיות כרומוזומליות בעובר או אוטיזם וכו'. האם הסיכון לבעיות אלה עולות משמעותית אחרי גיל 40 ? מה הסטטיסטיקה לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

יש סיכון גדול יותר לבעיות כרומוזומליות בעובר לא לאוטיזם. בערך 1 ל- 66 הריונות. אבל בבדיקת דם כמו NIPT ניתן לאבחן את מרבית הבעיות הללו.

16/05/2019 | 10:03 | מאת: מיכל

שלום פרופ׳, אני 13 ימים אחרי החזרה. בטא ראשונה 132, בטא שנייה אתמול 349. 1. האם יש סיכון בקיום יחסי מין? 2. האם אפשר לחזור לפעילות גופנית מאומצת (שאני רגילה אליה שנים)? 3. מאיזה בטא אפשר כבר לראות שק היריון ומאיזה בטא אפשר לראות דופק? תודה על כל העזרה בפורום החשוב הזה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא 2. כן בד"כ מעל 1000 ניתן לראות שק ומשבוע 6-7 דופק.

16/05/2019 | 06:44 | מאת: אלון

בהמשך לשאלה הקודמת שהתכתבתי עליה עם אחת המשתמשות בפורום-האם אי פעם ניתקלת במיקרה או שאתה העצמך עשית החזרה של ביצית שהופרתה במעבדה(אומנם בהפריה מאוחרת-רק יומיים אחרי השאיבה בישרו שהיתה הפריה)אבל טרם התחילה להתחלק אחרי 24 שעות מהבשורה הזאת מתוך הנחה שיש סיכוי שבגוף זה חתחיל להתחלק כמו שהרופא אמר?זה שהוא החליט להחזיר את זה-זה לא הזוי?יש לזה בכלל תקדים?

אני מניח שיש מקרים כאלה.

16/05/2019 | 14:07 | מאת: אלון

והנחתו שיש סיכוי שבגוף זה יכול להתחיל להתחלק ניראית לך סבירה?ואם כן תוכל לציין בקצרה על סמך מה(אם יש משהו בנוסף למה שהוא כבר אמר שבגוף יש תנאים אופטימליים יותר מבמעבדה) ובנוסף-קראתי באיזה מקום שתוך 30 שעות מההפריה במעבדה מצפים לראות התחלה של חלוקה האם התרחיש הבא בנסיבות המיקרה ניראה לך סביר או הזוי?:ב14.5 בבוקר בשעה 7 וחצי התבשרנו מהמעבדה שהיתה"הפריה מאוחרת"לאחת מ-2 הביציות שעברו איקסי ואז הרופא הודיע שלמחרת 15.5 ב8 בבוקר תהיה החזרה. אז אולי תאורטית יכול היה להתרחש התרחיש הבא?שלמשל ב14.5 ב-5 לפנות בוקר התרחשה הפריה שזיהו אותה רק ב7 בבוקר כשהצוות הגיע ואז ב7-8 בבוקר של 15.5 שזהו בוקר ההחזרה לא זיהו חלוקה כי עברו"רק"26-27 שעות מהמועד של ההפריה שהבאתי בתור דוגמא(וכאמור תוך 30 שעות אמורים לזהות חלוקה)ואם למשל לא היו עושים החזרה אז תוך כמה שעות כן היו רואים במעבדה חלוקה. אני מניח שהבנת בדיוק מה מטריד אותי ואת אשתי ואשמח אם תשפוך אור על התעלומה הזאת כי אני ואשתי חושבים שהרופא עשה החזרה רק כדי שתהיה החזרה אך יחד עם זה אנחנו לא מומחים ולכן מבקשים מימך שתישפוך אור על התעלומה הזאת על סמך הנתונים שבידיך כעת. היינו מאעוד רוצים אבל לא יכולים להיות מטופלים שלך כי אנו גרים בחיפה לכן נאלצים להסתפק בעזרתך רק בפורום.

16/05/2019 | 20:59 | מאת: לי

באמת מעניין. מה שנשאר זה לקוות לנס. וניסים קורים אני ילדתי בגיל 43 אולי זה היה נס, או הרופא שהיה לי (זיידמן התותח כמובן) שיהיה בהצלחה וכל הכבוד שאתה כך מעורב בפרטים זה לא מובן מאליו

15/05/2019 | 22:42 | מאת: רחל

שלום רב פרופסור, אני אמורה להתחיל את הטיפול ביום השלישי למחזור. אתמול בערב התחילו הכתמות חומות ומאוחר יותר דימום בניגוב( סליחה). היום התחיל דימום רציני. איזה יום נחשב ליום הראשון למחזור?

היום בו התחיל דימום רציני נחשב ליום הראשון למחזור.

15/05/2019 | 14:41 | מאת: קרן

אני בחודש הפסקה מטיפולים. מתכננת החודש לנסות טבעי. אנחנו לא מוסברים . בדרכ לפני ביוץ הרירית שלי 11-12. היום התחלתי מעקב זקיקים לתזמון ביוץ. יום 9 נמצא זקיק 17 ממ. רירית 5.3! חריגה בהחלט כי לרוב בטיפולים האסטרוגן שלי מאוד מאוד גבוה ומקבלת דקפפטיל. בבדיקות דם אסטרוגן 358 פרוגסטרון פחות מ0.8 . 1. האם הירידה המשמעותית בעובי הרירית היא תוצאה של כל הטיפול הפרוגסטרוני התמיכתי שקיבלתי ? האם הנזק הוא פרמננטי? 2. האם כדאי להוסיף אסטרופם 2×3 (הרופא הציע).האם זה יספיק כדי לאושש את הרירית לפני הביוץ? 3. מתי צפוי הביוץ לאור הנתונים ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא. 2 יתכן. אבל זה גם עלול לשבש את הביוץ. 3. בעוד מספר ימים.

16/05/2019 | 09:03 | מאת: קרן

בוקר טוב. מאיזה בחינה זה עשוי לשבש את הביוץ? לדחות אותו ? אתמול בהוראת הרופא התחלתי אסטרופם 2×3 . היום הרירית 7.3 והזקיק 16. שזה נראה יותר מתאים.(אתמול הטכנאית בהתחלה פיספסה את הזקיק יש מצב שלא מדדה נכון) בדיקות אקבל בצהריים. השאלה אם לא צריך לקחת אסטרופם היום ולתת לגוף לעשות את שלו ואם זה שלקחתי אתמול ומפסיקה לא עושה יותר נזק.

לדחות אותו

15/05/2019 | 13:40 | מאת: ליבי

לאחר החזרת מוקפאים. ביום ראשון 12/5 הזרקתי את המנה ה5 והאחרונה של האוביטרל כתמיכה . התבקשתי להזריק 5 מנות של מזרק אוביטרל אחד. היום 15/5 - ללא תמיכה נוספת מלבד אוביטרל שהוזרק האסטרדיול היה 551 ופרוגסטרון 45 כשבתאריך 13/5 האסטרדיול היה 450 ופרוגסטרון 85. עליי לעשות בטא ב19/5 . האם בגלל עליית אסטרדיול יתכן שאני בהריון ? חודש שעבר קיבלתי מחזור ב17/4 . האם עדיין ההשפעה של האוביטרל משפיעה על עליית אסטרדיול ? כי תמיד לפנ ימחזור האסטרדיול מאוד נמוך ועכשיו עלה...

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי הפרוגסטרון, אבל לא ערכי האסטרדיול, משמעותיים לסיכוי להיריון בשלב זה.

15/05/2019 | 10:25 | מאת: Anna

בת 43.5, לפני החזרת מוקפאים (יום 3) על בסיס טבעי, רק עם אוביטרל לתזמון ביוץ. באיזה יום נהוג להתחיל תמיכה-ביום הביוץ או ביום ההחזרה? האם חייב תמיכה מאסיבית או מספיק קרינון פעם ביום? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נהוג להתחיל תמיכה-ביום הביוץ. מספיק קרינון פעם ביום.

14/05/2019 | 17:31 | מאת: אנונימית

פרופ' זיידמן שלום, אתמול היתה לי החזרת עוברים מוקפאים. אין לי כאבים אך הבטן מאוד נפוחה. האם זה אופייני ומתי זה אמור לעבור? ( לוקחת קרינון)

לקריאה נוספת והעמקה

מעט תפיחות צפויה עם העלייה בפרוגסטרון. מעבר לכך כדאי לגשת לרופא להיבדק.

14/05/2019 | 17:03 | מאת: אלון

אז כאמור יום אחרי שאיבה הביצית לא עברה הפריה ויומיים אחרי שאיבה היתה הפריה מאוחרת עם איקסי והרופא אמר שמחר החזרה יכול להיות תאורטית בנסיבות כאלה שהאישה תגיע מחר בבוקר 15.5 להחזרה ויגידו לה חו"ח שאין החזרה כי העובר לא התפתח או שאם כבר הרופא אמר היום בבוקר שמחר בבוקר החזרה-הסבירות שלא תתבצע החזרה היא נמוכה עד לא קיימת?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ תהיה החזרה, אבל הכול יכול להיות ביחס להתפתחות עוברים.

שלום לך. הבוקר בהחזרה קרה משהו מוזר.הרופא אמר שהביצית המופרית לא התחלקה ובכל זאת החזיר אותה ואמר שהוא עושה זאת כי יש סיכוי שבגוף היא תתחיל להתחלק.וגם אמר שיש להמשיך בתמיכה ולעשות בעוד שבועיים בדיקת הריון.אם הבנתי נכון מאמבריולוג-בחיים לא יכול להיות דבר כזה שיחזירו ביצית מופרית שלא התחלקה במעבדה ובגוף היא תתחיל להתחלק. אז מדוע בעצם הרופא עשה זאת ועוד במכתב השחרור הורה להמשיך עם התמיכה ובעוד שבועיים לעשות בדיקת הריון?יכול להיות שרק כדי שנרגיש שעוד יש סיכוי?

כדי לממש תהתחייבות קופת חולים. הזוי. אין שום סיבה להחזיר עובר שלא התפתח. בזבוז זמן.

15/05/2019 | 14:58 | מאת: אלון

קודם כל במקרה שלנו זה לא רלוונטי כי גיל האישה 44וחצי וכבר יש לנו 2 ילדים.גם עם הטיפול הזה עשו בעיות וברור שלא נעשה טיפול נוסף. בעוד יומיים על פי בקשתי יתנו לי דוחות מעבדה ואז יהיה ברור בדיוק מה קרה יש בכלל דבר כזה ביצית שנשאבה ורק אחרי 48 שעות התברר מהמעבדה שהיא עברה אחרי איקסי(icsi)"הפריה מאוחרת"ואז 72 שעות אחרי השאיבה הרופא מודיע למטופלת שהביצית המופרית לא התחלקה אבל בכל זאת הוא מחזיר אותה כי בגוף יש סיכוי שהיא תתחלק ובינתיים אומר לה לקחת תמיכה ובעוד שבועיים לעשות בדיקת הריון?יש בכלל דבר כזה?

15/05/2019 | 15:03 | מאת: רותי

לא מחזירים עוברים שלא התפתחו. לטעמי מיותר לקחת תמיכה. חבל על הזמן. הסיכויים אפסיים שייצא מזה הריון. לא מבינה למה רופא מחזיר.

15/05/2019 | 15:13 | מאת: אלון

אולי הסיכוי לא אפס מוחלט?אני לא בדיוק מבין בזה וגם כרגע דוחות המעבדה לא אצלי ואוכל רק בעוד יומיים לראות אותם.אשתי לא עוסקת בזה אלא רק אני.אולי תוכלי לרשום לי את הנייד שלך ונהיה בקשר בטלפון לגבי המיקרה הזה?(בוואצאפ ואולי גם בשיחת טלפון) ודרך אגב נידמה לי שקראתי באיזה פורום שכרגע אני לא יכול לאתר אותו שהחזירו למישהי עובר שלא עבר חלוקה במעבדה. אולי תוכלי לחפש הסבר לסוגיה הזאת וליידע אתי ולהמשיך את התקשורת איתי בקשר לזה? הנייד שלי הוא 0522-822648 שמי אלון ותוכלי כאמור לרשום לי גם את הנייד שלך. לי אין כל כך זמן לחפש על זה נתונים ולרופא שהוא של קופת חולים אוכל לגשת רק בעוד יומיים ולקבל הסברים כשיהיו לי את צילומי דוחות המעבדה.

15/05/2019 | 17:12 | מאת: רותי

מציעה ללכת לזיידמן. הוא תותח... לא מסוגלת להועיל יותר. בהצלחה

14/05/2019 | 11:48 | מאת: א

שלום פרופ' אני אחרי החזרת מוקפאים, עובר אחד, בטא ביום ה-13 201, ביום ה-15 392. נוטלת לתמיכה בהריון, 4 אסתרופם, קרינון ג'ל בוקר וערב, דופסטון 3 ביום. אתמול לקחתי בטעות 5 דופסטון (בוקר, צהריים ועוד 3 בערב). שאלתי היא מה לעשות? אם עלול לפגוע? ואיך להמשיך בנטילת הדופסטון להיום? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ההיריון לא יפגע. תמשיכי לקחת את התמיכה היום כפי שהורו לך.

שוב שלום הבנתי בהמשך לפניה הקודמת שהפריה מאוחרת יכולה להיות כשמדובר בביצית עם תהליכי הבשלה לא לפי הטיימינג שצריך להיות. האם אפשר להבין יותר למה הכוונה? ואם מדובר באישה בגיל 44 וחצי ועשו איקסי על הביצית והזרע תקין אז יש סיכוי בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

לעתים ביצית מבשילה סופית רק כעבור זמן ששהתה במעבדה ולכן הזרעון יפרה אותה "באיחור.". הסיכוי להיריון אינו גבוה.

14/05/2019 | 09:55 | מאת: אלון

בוקר טוב.הבוקר התברר שקרה נס ומ-2 הביציות שנשאבו לאשתי ביום ראשון 12.5 בבוקר-אחת לא היה לה סיכוי והשני עברה הפריה מאוחרת ביממה השניה שאחרי השאיבה.ומחר 15.5 בבוקר ההחזרה.דרך אגב על 2 הביציות עשו איקסי. על פי הוראות הרופא היא היתה אמורה ליטול אתמול בבוקר,בצהרים וגם בערב אנדומטרין ואסטרופם(3 פעמים ביום)ומיקרופירין בערב. היא לא נטלה אתמול בערב כלום כי כבר לא האמנו שיש סיכויים אז היום כדאי שהיא תיטול יותר-4 אנדומטרין במשך היום,4 אסטרופם ו-2 מיקרופירין? לא נעים לנו להגיד לרופא שאתמול בערב היא לא נטלה כלום לכן שואלים כאן בפורום.

לקריאה נוספת והעמקה

לא נגרם נזק מהפסקה קצרה ואין צורך להכפיל את המינון.

13/05/2019 | 23:09 | מאת: מצפה בקרוב

שלום פרופ'. אז לאחר בטא מדשדשת ההריון כצפוי היה לא תקין והיום לבקשתי עברתי גרידה בשבוע 7 (ולא כדורים) אך כנראה שההריון תאם את שבוע 5 ( רק שק).זו גרידה שנייה שלי שהראשונה הייתה ב2/18 לאחר שנצפה דופק.שאלתי היא איזה בדיקות רצוי לבצע? אני מניחה שמומלץ אולי בדיקת קיריוטיפ, שקילת PGD וקרשיות יתר? ייעוץ גנטי מורחב? האם כדאי לבצע היסטרוסקופיה ואם כן מתי ( ביצעתי לפני כמה חודשים), כמו כן. לאחר ההפלה הקודמת השתנה לי המאזן ההורמונלי ומאז נהייתי פוליצסטית/הפרעה בביוץ שהובילו אותי לטיפולים (הגרידה הראשונה לאחר הריון ספונטני) האם הגרידה הנוכחית יכולה לשנות את המאזן בשנית? האם אני צפויה לבייץ ואולי כן לקבל ווסת לאחר הגרידה הזו? האם ישנו סיכוי שחלילה בעקבות ההפלה תהיה פגיעה ברזרבה השחלתית? יש לציין שאני בת 26, בדיקת amh ,יצאה 10.56 לפני כשנה בדיוק.( פרופיל הורמונלי לא ככ רלוונטי כיוון שנבדק לא בימין המתאימים) תודה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

http://www.baby4u.co.il/Content.aspx?id=730 תוכלי לקרוא כאן על ברור להפלות חוזרות. בעקבות ההפלה לא תהיה פגיעה ברזרבה השחלתית.

13/05/2019 | 22:58 | מאת: רוית

שלום פרופ' זיידמן, רציתי לשאול אם אתה מאמין בתוספת הורמון גדילה לפרוטוקול. הרופא הציע לי. אם לא מעוניינת, הציע טיפול יומי באוביטרל במהלך הפרוטוקול (גונאל ומנופור), במינון נמוך. האים יש בכך תועלת לדעתך? מרגישה קצת כמו שפן נסיונות.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מחקרים מבוקרים (כולל אחד שהייתי שותף לו לפני 20 שנה) לא הראו תועלת. אבל אפשר לנסות.

שלום רב. אם מחזירים בלסטוציסט על מחזור מבוסס אסטרופם ולא על בסיס מחזור טבעי אני מנחשת שמחזירים עוברים אחרי חמישה ימי נטילת פרוגסטרון? אם אני בונה על גדילת עוברים וחלילה לא מגיעים לתאריך היעד עם בלסטוציסט שגדל האם זה אפשרי להחזיר עוברי יום שלוש מוקפאים באותו המועד? במילים אחרות כשמחזירים לא על בסיס מחזור טבעי עוברי יום שלוש מוקפאים או בלסטוציסט מתי בדיוק הם מוחזרים? האם צריך רמת פרוגסטרון מסוימת? למה לא עושים בדיקות דם לבדוק שהרמה הולמת ביום ההחזרה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

עוברי יום שלוש מוקפאים מוחזרים אחרי ארבעה ימים של פרוגסטרון ובלסטוציסטים מוחזרים אחרי שישה ימים של פרוגסטרון. רוב סוגי הפרוגסטין שנותנים כיום לתמיכה שונים במבנה הכימי שלהם מהפרוגסטרון הטבעי ולכן לא ניתן למדוד את רמתם בדם.

הרופא שלי רוצה לגדל עוברי יום שלוש לבלסטוציסטים ואמר שאם הם לא יגדלו יחזיר לי עוברי יום שלוש מוקפאים אחרים. נראה לי מתשובתך שזה לא אפשרי באותו מחזור טיפול. אם הוא עושה הכנה להחזרה של בלסטוציסט ומשהו לא גדל אי אפשר להחזיר לי עובר יום שלוש במקום

הי דר אני בת 25 מנסים להכנס להיריון כבר 10 חודשים הריון כימי לפני 4 חודשים עם בטא מאוד קטנה  נשלחתי לבדיקות הורמונליות ביום ה3 למחזור וכך עשיתי ( מצרפת את הבדיקה בתמונה) הביוץ מגיע בטווח של היום ה16-26 למחזור לרוב מגיע ביום ה19 אך שבוע במדיוק לאחר הביוץ שמורגש אצלי בכאבים וחום שחר שקופץ ב0.6 מעלה לאחר הכאבים(שמראה שבאמת הכאבים כתוצאה מהביוץ) מופיע דימום קל ואדום שמתחלף להכתמות חומות עד להגעת הוסת ביום ה12 לביוץ במדיוק מה הסיבה לתופעה הזו?? אני מרגישה שגם אם היתה הפריה הגוף לא מצליח להחזיק את זה יש לציין שבזמן ההכתמות חום השחר נשאר גבוה מאוד עד הוסת שהוא פשוט צונח הבדיקות ההורמונליות תקינות? האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות לא עלו אני מצרפת אותם שוב

לא הצלחתי לראות את הבדיקות. בד"כ אם המחזור סדיר אז הביוץ תקין.

12/05/2019 | 23:10 | מאת: אלוננ

שלום, בהריון תאומים, 2 שקי הריון. שבוע 16 נאלצתי לעבור דילול של עובר אחד בשל בדיקה לא תקינה. הדילול באמצעות זריקה עבר תקין. מתוכנן קיסרי בלידה. לא שאלתי את הרופא.. כיצד "נפלט" העובר שדולל? משבוע 16 הוא נשאר בשק ההריון? האם בכלל נשאר משהו מהעובר הזה שצריך להוציא בזמן הלידה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

העובר נספג ברחם. בלידה יוציאו מהרחם את שארית הרקמה הקטנה שתחוותר.

12/05/2019 | 23:02 | מאת: דנה

שלום, רווקה ללא ילדים. הפסקתי גלולות לפני כחצי שנה . שוקלת שימור פוריות. בדיקת amh 1.3 תקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בנורמה של המעבדה, אבל ברוב המקומות קצת נמוך, אבל מתאים לגיל.