דקסמטזון והשפעתו על טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/05/2016 | 14:04 | מאת: א

שלום במחוזר הטיפול הנוכחי של IVF (מחר יום השאיבה) השתמשתי מהתחלת הטיפול בכדור 1 של דקסמטזון 0.5 מ"ג כל יום על דעת עצמי בגלל שימוש ממושך של חמישה חודשים בכדורי DHEA וחשש לפרוגסטרון גבוה. ראיתי בטיפול הנוכחי בתוצאות בדיקת הדם שלמרות שיש הרבה זקיקים -13 זקיקים- רמת האסטרדיול לא עלתה הרבה לפני השאיבה - רק 6500, ועובי הרירית הגיע רק ל- 6.5 ביום לפני האוביטרל. זאת כאשר בטיפולים קודמים עם אותו מספר של זקיקים האסטרדיול הגיע ל- 14,000 לפני השאיבה ועובי הרירית הגיע ל- 7 יום לפני אוביטרל. 1. האם עובי רירית הרחם מושפע מרמות האסטרידול? האם עשיתי טעות כשלקחתי על דעת עצמי דקסמטזון - אומנם זה גרם לפרוגסטרון נמוך- אבל הרירית לא עלתה יפה.?? 2. מתי אם כן לוקחים דקסמטזון? ומה השפעתו על איכות הביציות והשפעתו העקיפה על רירית הרחם? 3. האם דקסמטזון עלול לגרום לחוסר ביוץ ולעכב את המחזור? בבקשה תשובות מפורטות. מודאגת. תודה

1. עובי רירית הרחם מושפע מרמות האסטרדיול. תמיד טעות לקחת תרופות על דעת עצמך. עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל, שבוודאי מנוסה קצת יותר ממך. 2. סטרואידים לוקחים כאשר יש אי ספיקה של בלוטת האדרנל או כאשר יש הפרשת יתר של הורמונים אנדרוגנים על ידי האדרנל. 3. בד"כ לא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית