שאלות לגבי כניסה להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/11/2015 | 16:34 | מאת: מיכאלה

שלום, בת 35, לפני 6 שנים נכנסתי להריון כתוצאה מ-IVF וילדתי את בני הבכור, לאחר שנתיים נכנסתי להריון ספונטני ללא טיפולים וילדתי בת, כיום בת 3.5. כשנה אני ובעלי מנסים באופן טבעי אך ללא הצלחה. הסיבה שבגינה הופננו בזמנו ל-IVF כיוון שהיתה לי חסימה דיסטלית בחצוצרה ימין והביוץ מדי חודש יתרחש משחלה ימינית, מה שגרם כמובן לחוסר יכולת להריון ספונטני. חייבת לציין שמחזור תמיד בזמן וכך גם הביוץ (נמדד בעזרת מקלוני ביוץ). היות ואני לא רוצה לחזור לטיפול IVF י ש לי מספר שאלות: 1 האם ייתכן והחסימה בחצוצרה נפתחה ועקב כך הצלחתי להיכנס להריון ספונטני? האם אתה ממליץ לעשות שוב צילום רחם? 2 במידה ואכן החצוצרה חסומה איזה אפשרות טיפול יש לי בכדי לפתור את הבעיה? 3 האם ניתן לגרום לביוץ בצד שמאל או בשני הצדדים יחד? 4 האם ממליץ להמשיך לנסות להיכנס להריון ספונטני?

1. יתכן. ויש לשקול ביצוע צילום רחם. 2. תלוי איפה החסימה, צנתור חצוצרות או לפרוסקופיה. 3. בשני הצדדים יחד, בד"כ כן. 4. לאור גילך את צריכה לשקול יעוץ וטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית