צילום רחם מסייע באבחון הסיבה לאי כניסה להריון, אבל נשים...
נשים רבות שאינן מצליחות להיכנס להריון במשך זמן רב סובלות...
צנתור חצוצרות חדיש ופתיחת חסימות מכניות מאפשרת הריון טבעי...
שלום רב, אשמח לדעת האם ניתן לבצע את שתי הפרוצדרות בו זמנית בהרדמה מלאה? מדובר על הפרדת הידבקויות במעמד היסטרוסקופיה ניתוחית וצנתור חצוצרות. יש לי ביטוח פרטי דרך מגדל ואני מתכוונת לבצע את ההליך דרכם. תודה רבה!
אור שלום, צנטור חצוצרות היא פעולה שאינה מתבצעת כיום באופן שגרתי. הסטרוסקופיה ניתוחית להפרדת הידבקויות בהחלט כן. בברכה
לאחר לידה (לפני 5 שנים) ושנה של ניסיונות להרות עם 2 הפלות (ללא גרידה) בשלבים מאוד מוקדמים של הריון הלכתי לעשות צילום רחם. לאחר הצילום נאמר לי כי יש לי חצוצרה אחת חסומה לחלוטין וחצוצרה שניה חסומה חלקית. שתי החסימות רחוקות המרחם. הוסבר לי בנוסף כי אין טעם לעשות כל טיפול מלבד הפריה חוץ גופית. אשמח לקבל קצת עזרה: - לא ברור לי איך זה יכול לקראת, כבר ילדתי ללא סיבוכים, היו לי 2 הפלות טבעיות, לא היו לי דלקות באזורים הרלוונטים או ניתוחים. זה הגיוני שדבר כזה יכול פשוט "סתם כך לקורה"? - האם זה יכול להיות משהו הפיך? - האם ניתן לבצע צינטור חצוצרות כאשר המיקום מרוחק מהרחם? - האם הפריה חוץ רחמית היא באמת האופציה היחידה?
סביר להניח שהתרחש זיהום קל שלא טופל במועד והוביל לדלקת בחצוצרות. זה בד"כ בלתי הפיך, אך לעתים לפרוסקופיה לא מאשרת את האבחנה של צילום הרחם. ניתן לבצע צנתור חצוצרות כאשר המיקום מרוחק מהרחם, אבל התוצאות בד"כ לא טובות, כי החצוצרה כבר ניזוקה ולא רק נחסמה. הפריה חוץ רחמית היא באמת פתרון מצוין. אפשרות אחרת היא לבצע לפרוסקופיה ולראות אם ניתן לפתוח ניתוחית את החסימה.
1. האם כדי להשקיע ולנסות לברר מה סיבת חסימה או למצב הרחם הנוכחי (כמו היסטרוסקופיה או משהו כזה) על מנת לנסות לאתר האם קיימת בעיה רוחבית כלשהי לקראת ניסיון הריון בהפריה חוץ רחמית? (כל הסיפור הזה מוזר לי מכיוון ולא אובחנה דלקת בעבר) 2. מקריאה במקומות אחרים, נאמר כי הסיכוי להצלחת ההריון עם בעיות חסימת חצוצרה הינן נמוכות, האם זה נכון? האם יש דרכים לשפר את סיכויי ההצלחה?
1. זה תלוי בגורמים נוספים כמו האם הדמם הוסתי שלך השתנה וכיצד נראית רירית הרחם בבדיקת אולטראסאונד. 2. ממש לא נכון, בהפריה הסיכוי דווקא גבוה יותר במקרה שלך, כי לכאורה ברור שהקושי להרות נובע מבעיה "טכנית" ולא מבעיה באיכות הזרע או הביצית שעלולים להשפיע על תקינות העובר.
לגבי המחזור, הוא סדיר למדי והשינוי העיקרי לאורך השנים היה הסידור הפנימי של ימי הדימום - כלומר, בעבר היה יומיים דומיננתים ויומיים חלשים, ובשנם האחרונות הוא התפזר ונעשה 4-5 ימים של דימומים פחות רציפים. (לא יודעת האם זה מוגדר כשינוי של ממש) האם יש דרך לדעת האם החצוצרות עדין דלקתיות? האם יתכן סיבה "חוץ גניקולוגית" שמשפיע על המצב? המחשבות נובעות מהרצון : 1. לבחון האם החצוצרות הסתומות הן סמפטום או התופע עצמה 2. להתחיל טיפולים בדרך אופטימלית, כדי להעלות את סיכויי ההצלחה
1. בשביל לדעת אם החצוצרות דלקתיות צריך לעשות לפרוסקופיה. 2. ברור שהבריאות הכללית ואורח החיים (עישון או עודף משקל לדוגמא) משפיעים על סיכויי ההצלחה.
שלום, בת 35, לפני 6 שנים נכנסתי להריון כתוצאה מ-IVF וילדתי את בני הבכור, לאחר שנתיים נכנסתי להריון ספונטני ללא טיפולים וילדתי בת, כיום בת 3.5. כשנה אני ובעלי מנסים באופן טבעי אך ללא הצלחה. הסיבה שבגינה הופננו בזמנו ל-IVF כיוון שהיתה לי חסימה דיסטלית בחצוצרה ימין והביוץ מדי חודש יתרחש משחלה ימינית, מה שגרם כמובן לחוסר יכולת להריון ספונטני. חייבת לציין שמחזור תמיד בזמן וכך גם הביוץ (נמדד בעזרת מקלוני ביוץ). היות ואני לא רוצה לחזור לטיפול IVF י ש לי מספר שאלות: 1 האם ייתכן והחסימה בחצוצרה נפתחה ועקב כך הצלחתי להיכנס להריון ספונטני? האם אתה ממליץ לעשות שוב צילום רחם? 2 במידה ואכן החצוצרה חסומה איזה אפשרות טיפול יש לי בכדי לפתור את הבעיה? 3 האם ניתן לגרום לביוץ בצד שמאל או בשני הצדדים יחד? 4 האם ממליץ להמשיך לנסות להיכנס להריון ספונטני?
1. יתכן. ויש לשקול ביצוע צילום רחם. 2. תלוי איפה החסימה, צנתור חצוצרות או לפרוסקופיה. 3. בשני הצדדים יחד, בד"כ כן. 4. לאור גילך את צריכה לשקול יעוץ וטיפול.
אני בת 37 ויש לי שתי חצוצרות סתומות. עברתי צינתור חצוצרות ובכל זאת לא הצלחתי להיכנס להיריון. זה היה לפני שנתיים ואני לא מעוניינת בהפריה חוץ גופנית. האם ניתן לחזור על תהליך הצינתור שוב? ואיזה אופציות יש לי עוד?
שלום לך, הסיכוי לפתיחת החצוצרות בצינתור חוזר נמוך. יש לזכור גם שייתכן כי חצוצרות אלה לא יתפקדו כראוי גם אם הטיפול יצליח. נראה לי כי במצב זה הפריה חוץ גופית היא האופציה הנכונה עבורך. בברכה,