צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/09/2001 | 10:11 | מאת: כוכי

שלום רב וברכות על הפורום החדש! החודש אני אמורה לעבור צילום רחם. לאחר ששמעתי על הבדיקה החלופית - אקוויסט, בכוונתי להציע בפני הרופא שלי לעשות אותה במקום צילום רחם כיוון ששמעתי שהיא פחות כואבת ופחות מסוכנת. הייתי רוצה לדעת האם יש לבדיקה הזו גם חסרונות לעומת הצילום? האם יש סיבה בכל זאת לבחור בצילום רחם רגיל ? בתשבותך, אנא, התייחס להיבט הרפואי בלבד, ולא להיבט הכספי, היות שאם יש לבדיקה יתרונות מבחינה רפואית אבצע אותה גם באופן פרטי. תודה רבה וחג שמח כוכי

בבדיקת אקוויוסט משתמשים בחומר נוזלי שמכיל תרחיף של חלקיקים זעירים וההדמיה נעשית בעזרת אולטראסאונד, לעומת זאת בצילום רחם משמש חומר ניגוד נוזלי שמכיל יוד וההדמיה נעשית בעזרת שיקוף עם קרני רנטגן. לטעמי, בדיקת צילום הרחם נותנת תמונה ברורה יותר של החצוצרות וסביבתם. יתרון נוסף של צילום הרחם הוא תיעוד טוב בהרבה, כלומר בעוד שאת צילומי הרנטגן שמתקבלים בעת צילום הרחם יכול לפענח כל מומחה לפריון, קשה להתרשם ממצב החצוצרות על סמך הצילומים שמתקבלים בעת בדיקת האקוויסט, והפענוח נעשה למעשה רק על ידי המומחה לאולטראסאונד. אני גם לא בטוח כלל שבדיקת אקוויסט כואבת פחות מצילום רחם, מאחר וגם כאן יש תחילה להחדיר מפשק לנרתיק, לזהות את צוואר הרחם ולהחדיר בעדו צנתר עם בלון שמנפחים אותו בחלל הרחם, ואחר כך מזריקים דרכו נוזל. ברור שלאקוויסט יש גם יתרונות. אין סכנה לנשים עם רגישות ליוד ונמנעת אפילו החשיפה המזערית לקרינה שכרוכה בצילום רחם. אך בתקופה האחרונה נתקלתי במספר מטופלות שבדיקת האקוויסט העלתה חשד לחסימה באחת החצוצרות, ולאחר שהתעקשתי לבצע גם צילום הרחם הסתבר שהחצוצרות תקינות (ואגב שלושתן כבר בהריון). בכל מקרה בדיקת האקוויסט הינה בדיקה טובה, למרות שרוב המומחים לפריון (אולי לא המומחים לאולטראסאונד) עדיין סומכים יותר על תוצאות צילום הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית