תודות ושאלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 20:14 | מאת: מיקי

שלום רב, ראשית, ברצוני לברך על פתיחת הפורום ולהודות לך על המענה הסובלני והמקיף לשאלות. עצם העיון בשאלות של אחרים מלמד אותי המון. ובכל זאת, אודה אם תענה לי על מספר שאלות: 1. אינני מצליחה להרות מזה שנה וקצת. בדיקות דם, אולטרסאונד, ספירת זרע וצילום רחם מצביעים על כך שהכל תקין. לפיכך, מה בכל זאת יכולה להיות הבעיה והאם ישנן בדיקות נוספות שעוד אפשר / צריך לעשות ? אציין כי עברתי כששה מחזורים של טיפול משולב ב- איקאקלומין, פרמריל וכוריגון יחד עם מעקב זקיקים - וזה כאמור לא עזר. 2. לאחרונה נמצא אצלי כי רירית הרחם אינה סדירה. מה המשמעות של כך והאם הדבר נובע מהטיפול התרופתי ? הבנתי כי ל'איקאקלומין' יש השפעה על האמור. האם פגיעה זו היא הפיכה או שהנזק שנעשה ישאר לעתיד. 3.בצילום רחם נמצא כי הכל אצלי תקין (מילוי, מעבר ופיזור), אך ישנה הערה כי נמצא סקטוסלפינקס משמאל. אודה באם תוכל להסביר לי במה מדובר ומה הן ההשלכות לגבי ההריון. מתנצלת על ריבוי השאלות ומודה מראש על התייחסותך. בברכת שנה טובה, מיקי.

בדרך כלל, אם כל הבדיקות (באמת) תקינות, מקובל לעבור לטיפול עם זריקות FSH והשבחה והזרעה תוך רחמית. טיפול שמומלץ במקרים הלא נדירים של אי פריון על רקע בלתי מוסבר. אם רירית הרחם לא סדירה מומלץ לעבור היסטרוסקופיה. אם רירית הרחם דקה תחת טיפול עם איקקלומין מומלץ לעבור לטיפול עם זריקות FSH. לא ברור לי מה הכוונה "הכל תקין אצלי",כאשר בצילום רחם נצפה סקטוסלפניקס? סקטוסלפינקס מעיד על חסימה בקצה החצוצרה, כך שהחצוצרה מתמלאת בנוזל. לממצא מסוג זה יש השלכות עצומות על המשך הברור והטיפול.

26/09/2001 | 09:36 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך. הצהרתי כי הכל תקין נבעה מכך שהרופאה שלי וכן הטכנאי שעשה את הצילום התייחסו לממצא זה בביטול. האם למרות זאת יש אפשרות להכנס להריון ללא הפריה, שכן בחצוצרה הימנית נראה כי אין שום פגם. אודה על תשובתך בהקדם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית