איכות ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/11/2001 | 00:45 | מאת: ליטל

לפרופסור זיידמן היקר לילה טוב ושיהיה לך שבוע טוב. אני בת 39 עברתי 7 הזרעות בטיפול עם איקקלומין ועם פרגונל +כוריגון כמובן וללא הצלחה . וכן תשעה הפריות ללא הצלחה שהם עם טיפול שכזה של פרגונל עם דקקפפטיל בהפריות הראשונות או עם מטרודין+דקפפטיל ואוטרוגסטן או במקום אוטרוגסטן עם כוריגון 2500 לחיזוק גם לא עזר .5 הפריות אחרונות היו גונל F ארבעה אמפולות +דקפפטיל ואוטרוגסטן לאחר מכן הרופא שינה לי במקום דקפפטיל לצטרוטידמהזקיק ה14 זקיקים עד 8 זקיקיםכששואבים את הביציות יש 5עד 6 ביציות מתפתחים לעובריםכ5 מתוך 6 . בכל הפעמים שהחזירו את העוברים אמרו לי ששלשה עוברים התפתחו יפה והשניים פחות טובים. אבל בטיפול עם הצטרטייד +גונל F כ4 אמפולת היו הרופאים שמחים וכמעט כל הפעמים החזירו לי 5 עוברים . אחרי שמונה הפריות עברתי בית חולים והחלפתי הכל .הפרופסור שאני מטפלת אצלו אומר לי שהביציות לא יפות ואני צריכה תרומת ביצית .בבית חולים הקודם כל הרופאים שטיפלו בי שם אמרו לי שהם לא רואים שום בעיה שזה רק הגיל. והרופא של עכשו אומר שהוא לא רוצה להוליך אותי שולל. מה אני עושה פרופסור יקר? האם ללכת על תרומת ביצית למרותשאני רוצה ילד מאוד מהביצית שלי. אני מקבלת זרע תורם האםיש משהו טבעי או אלטרנטיבי לאיכות הביציות? תענה לי בבקשה על כל פרשה הכואבת הזאת מהמיואשת ליטל .

ברור שאין לי כל דרך ממכתבך לשפוט האם הביציות והעוברים שלך באמת טובים או לא. ברור גם שהטיפול הטוב ביותר לבעיית גיל האישה ואיכות ביציות היא תרומת ביצית, מאחר ומאגר הביציות שלך הוא נתון שיש לנו השפעה מועטה ביותר עליו. האם ניסית לעבור ZIFT?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית