תהיות לגבי פרוטוקול ארוך לראשונה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/11/2020 | 20:22 | מאת: מ

שלום פרופ זיידמן, אני בת 37, לאחר שאיבה בפרוטוקול קצר שהניבה 7 עוברים באיכות מורפולוגית מעולה (כולל 4 בלסטוציסטים) אך אף עובר לא נקלט. זאת לאחר שבדיקות צילום רחם, היסטרוסקופיה, קרישיות וקריוטיפ תקינות לחלוטין. התמיכה ראויה ורירית תמיד תלת שכבתית מעל 7 (לרוב סביב 8.5-9). לאור זאת, הרופא החליט לבצע כעת שאיבה חדשה עם פרוטוקול ארוך. עפי הפרוטוקול עלי להזריק החל מהיום ה-21 לוסת דקפפטיל 0.1 ולאחר הוסת להתחיל עם פרגובריס 300, עם עליית הזקיקים להוסיף אורגלוטרן ולבסוף דאבל טריגר של אוביטרל עם דקפפטיל. הרופא נתן גם לטרזול שאין לי מושג באיזה שלב הוא מתכוון להוסיף אותו. כתמיכה לאחר השאיבה ולפני החזרה נתן קרינון אחד ליום ו-3 דופסטון. *** ראיתי שיש רופאים שעם תחילת הסטימולציה משאירים את הדקפפטיל ומורידים לחצי מזרק. רציתי לשאול את דעתך על הפרוטוקול שניתן לי. 1. האם מדובר בפרוטוקול מקובל? 2. מה תפקיד הלטרזול ומתי לרוב מוסיפים אותו? 3. מה המשמעות של השארת חצי מזרק דקפפטיל בפרוטוקולים שניתנו לבנות אחרות? לשם מניעת פספוס הביוץ נותנים לי אורגלוטרן. 4. מה הסכנות בפרוטוקול ארוך? האם דיכוי של 14 יום עם דקפפטיל 0.1 יכול לייצר דיכוי מוחלט לשחלות ולמנוע מזקיקים להתפתח? תודה!

1. כן 2. כאשר רוצים לעורר תגבוה שחלתית 3. הדקאפפטיל בא במקום אורגלוטראן ומינון של חצי מזרק מספיק 4. לא

21/11/2020 | 21:12 | מאת: מ

תודה רבה על המענה. הרופא רשם לי אורגלוטרן ולא דקפפטיל בשלב הסטימולציה. האם זה בסדר שאחרי 14 יום דקפפטיל בשלב יצירת הזקיקים אעבור לאורגלוטרן? כמו כן, לא ככ הבנתי מתי מוסיפים את הלטרזול? האם מתי שמתחילים פרגובריס?

אני מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל. לא כדאי שאני אנחש את תוכניותיו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית