כמה זמן שורד זרע בגוף האשה לאחר הזרעה תוך רחמית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2020 | 09:56 | מאת: מיתר

שלום שוב פרופ. זיידמן .. ותודה.. כמה זמן שורד זרע (שעבר השבחה) בגוף האשה-או כמה זמן יכול "להמתין" לביצית על מנת להפרות ?.. אני שואלת כי עשו לי הזרעה תוך ריחמית כבר ביום 10 *בלבד* לווסת + השבחת זרע , עם זריקת אביטרל חצי שעה לפני , (כי יצא לפני חופשת חג..) .. כשיום לפני באולטרסאונד נצפה זקיק בגודל 15 מ"מ וב. דם : ESTRADIOL (E-2) 876.7 pmol/L PROGESTERONE <0.48 LH 13.0 IU/L האם לא עשו לי הזרעה מוקדם מידי?.. כי היום (כנראה)קיבלתי ווסת סדיר לחלוטין לאחר 26 יום כמו תמיד - אז מכאן שהיה ביוץ רק ביום ה - 13 למרות האביטרל .. לכן אני שואלת האם הזרע יכל להמתין במקרה הזה 3 או 4 ימים לביוץ ? .. ממש סקרנית .... תודה לך ... וכל הכבוד...

הזרע שורד עד חמישה ימים, אבל יעיל להפרות את הביצית 24-48 שעות.

04/10/2020 | 14:41 | מאת: מיתר

.

04/10/2020 | 14:43 | מאת: מיתר

עד כמה זה משפיע על אחוז ההפריה..? האם עשו החלטה נכונה ?.. תודה.. :)

איכות הזרע אכן יורדת עם הזמן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית