תגובה של גירוי יתר שחלתית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/10/2020 | 14:48 | מאת: שואלת

פרופ' זיידמן שלום רב אני בת 41. ברקע שחלות פוליציסטיות. AMH גבוה קצת מעל 7. מקבלת טיפול לקראת שאיבת ביציות לשימור. מטופלת במנופור וצטרוטייד היום יום שישי בבדיקות דם (יום 12 למחזור) נמדדו: אסטרדיול 15500 pmol/l פרוגרסטרון 4.0 nmol/l אתמול רמת אסטדריול הייתה 9000 ופרוגסטרון 2.5. השאיבה מתכוננת ליום שני ועד השאיבה עלי להמשיך היום ומחר עם מנופור 375 וצטרוטייד מזרק, כאשר 36 שעות לפני השאיבה אמורה לקבל שני מזרקים של דקקפיטל. באולטראסאונד ראו זקיקים חלקם בשלים לפי המסך של ה- US ראיתי מדידה של כ-10 עד 15 זקיקים בשתי השחלות והשאר היו קטנים כנראה. השאלה שלי היא האם הרמה הגבוהה של אסטרדיול בדם לא מעידה על גירוי יתר שחלתי שמהווה בעיה? כאמור אני צפויה להמשיך עם מנופור וצטרואיד ביומיים הקרובים עד השאיבה. השאלה אם זה לא יכול לעלות את הרמה לרמה גבוהה מידי? כי מאתמול להיום זה קפץ מ9000 ל- 15500. האם יש מקום לדאגה שיתפתח מצב של תסמונת גירוי יתר שחלתית? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

הרמה הגבוהה של אסטרדיול בדם מעידה על גירוי יתר שחלתי, אבל הדקאפפטיל ימנע בעיה, ולכן אין מקום לדאגה שיתפתח מצב של תסמונת גירוי יתר שחלתית.

02/10/2020 | 18:57 | מאת: שואלת

תודה על תשובתך. מאחר ואני כבר נמצאת בגירוי יתר מדוע ממשיכים לתת לי מנופור וצטרואיד במשך היומיים הקרובים - האם זה בעצם לא יגרום לרמות לעלות באופן מוגזם? לא היה עדיף להקדים את הדקקפטיל ביום ואז להקדים את השאיבה ביום? האם העובדה שמחכים עוד זמן למרות הגירוי יתר לא עלולה לפגוע בכמות ובאיכות הביציות?

רוצים להבשיל את הביציות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית