החזרת עוברים למטופלת בגילאי 40-41

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/08/2020 | 17:33 | מאת: אלינור מוסייב

שלום רב, האם זה נכון שאחוזי הצלחה גבוהים יותר בהשגת הריון בהחזרת עובר מוקפא מאשר טרי למטופלות בנות 40 -41? יש לציין שאני מגיעה לטיפולים לא מרקע בעיות פוריות, אלא בגלל שאני יחידנית וזאת הדרך. תודה מראש, אלינור.

לא נכון שאחוזי הצלחה גבוהים יותר בהשגת הריון בהחזרת עובר מוקפא מאשר טרי למטופלות בנות 40 -41. לעוברים מוקפאים, יש כנראה יתרון מסוים עבור נשים צעירות עם שחלות פוליציסטיות או כל אישה עם גירוי יתר שחלתי שמחייב מתן דקאפפטיל במקום אוביטרל. צריך גם לזכור שלא כל עובר שורד את תהליך ההקפאה וההפשרה. יש פוסט מפורט באתר הפייסבוק של מרפאת עלמא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית