קפיצת פרוגסטרון בעקבות דאה במהלך טיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/06/2020 | 14:30 | מאת: מירב

שלום פרןפ אני בת 40 עם רזרבה שחלתית נמוכה . התחלתי סבב ivf לפני שבוע עם מינונים גבוהים של גונאל ופרגובריס . במקביל התחלתי לקחת תוסף dhea 75 מג ליום. עשיתי היום בדיקות דם (יום 7 לוסת) והפרוגסטרון קפץ ל 5 . הרופא אמנם אמר לי חהמשיך עם הדאה אולם שאלתי אם זה לא יכול לגרום לביוץ מוקדם או להפריע לתהליך שזה ככ גבוה ? אציין כי כרגע יש לי רק זקיק 1 מוביל ו 2 קטנים שטרם התפתחו. ערך אסטרוגן 900 בערך אשמח לתשובה בהקדם תודה

זה לא יכול לגרום לביוץ מוקדם. בד"כ גם לא מפריע להצלחת הטיפול.

16/06/2020 | 08:20 | מאת: מירב

תודה על התשובה אם כך באילו מקרים פרוגסטרון גבוה כן משפיע על הטיפול שאיבה/החזרה? כי ממה שידוע לי בדכ ערכי פרוגסטרון מעל 4 עשויים להשפיע לרעה ויש רופאים שאף לא ממליצים על החזרה.. אשמח להבהרה תודה

אם הערך הגבוה מרמז על ביוץ מוקדם. כלומר לא מוסבר על ידי ה- DHEA.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית