האם עדיף ביציות קפואות או מחזור ivf טריא

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/04/2020 | 15:46 | מאת: שאלה

שלום, אני בת 39, כשהייתי בגיל 36 ועשרה חודשים ובגיל 36 ו 11 חודשים הקפאתי ביציות. הוקפאו לי סהכ 9. חצי שנה לאחר הקפאת הביציות החלטתי להיכנס להריון מתורם ונקלטתי בהזרעה שניה עם גונאל, להריון שהחל כהריון תאומים אך אחד העוברים הפסיק להתפתח בשבוע שש. כעת בת 39 . מעוניינת להרות שוב. נשארו לי 4 מבחנות מהתורם הזרע. האם עדיף לנסות להיכנס להריון מהביציות שהוקפאו לפני שנתיים או לנסות מחזור ivf חדש ואז הביציות יהיו טריות ( אך מבוגרות יותר)? האם הסיכוי להצלחה עולה ככל שעושים יותר טיפולים? האם עדיף להתחיל מ ivf חדש ולשמור את הביציות הקפואות למחזור שלישי במידה ולא אקלט ולא לבזבז אותם על מחזור ראשון? בנוגע לזרע, המבחנות הם iui מתורם מחול ולכן יקרות מאוד. הבנתי שאפשר לבקש לגרד ולא להפשיר הכל אבל אז מחייב icsi. האם כדאי ? או עדיף לבזבז זרע אבל שיעשו ivf כי זה יותר בטוח לעובר ופחות מסוכן? האם icsi מגדיל סיכוי לבעיות בהתפתחות העובר? בהנחה שזה זרע תורם ותקין. בהקפאות מלפני שנתיים היו לי 4-5 ביציות למחזור. לא יותר. לכן השאלה על הזרע. תודה

תלוי לכמה ילדים את שואפת. בד"כ מעדיפים לשמור את הביציות שהוקפאו לילד הבא. הבעיה בשימוש בחלק ממנת זרע תורם היא שהזרע שנותר עבר לפחות בחלקו הפשרה, ולכן יתכן שהזרע שישמש להפריה של הביציות יהיה זרע שהוקפא שנית ולכן פחות טוב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית