טיפולי ivf החזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/03/2020 | 17:50 | מאת: דינה

שלום פרופסור. האם ההנחיות להפסקת טיפולי ivf מיום ראשון כוללות גם החזרת מוקפאים? תודה רבה.

כן. להלן פרוט שהכנתי: טיפולי פריון ונגיף הקורונה פרופ' דניאל זיידמן ממתי מפסיקים טיפולי פריון בישראל? העמדה הרשמית של איל"ה (החברה המקצועית של רופאי הפריון), בהסכמת משרד הבריאות, היא שהחל מיום ראשון בבוקר (22/03/20) - לא ניתן להתחיל טיפולים חדשים. הכוונה לכל סוגי טיפולי הפריון, כולל השראת ביוץ, הזרעה תוך רחמית (IUI) והפריה חוץ-גופית. האם ניתן לסיים טיפול שכבר הותחל? מי שעומדת בימים הקרובים לפני סיום טיפול יאפשרו לה לעשות זאת. תחילת טיפול מוגדרת כתחילת הזריקות שניתנות לגירוי זקיקים (גונל F, פרגובריס, מנופיור וכו') ואינה כוללת תחילת טיפול מקדים (סינרל, דקאפפטיל, גלולות, אסטרופם לוטאלי וכו'). נשים שכבר התחילו טיפול מקדים (לא זריקות לגיוס זקיקים) מתבקשות להפסיקו. מדוע הוחלט להפסיק את טיפולי הפריון? מתוך זהירות יתר ביחס לסיכון מהנגיף לאישה ההרה. אומנם לא נמצא עד כה שהנגיף עובר לעובר או שנשים בהיריון חולות באופן קשה יותר. אבל, אין עדיין נתונים על הסיכון שקשור לחשיפה לנגיף בשליש הראשון והשני להיריון. בנוסף, ידוע שבהיריון מערכת החיסון משתנה, ונשים בהיריון לכאורה חשופות יותר להידבקות. טענה נוספת היא, שאין הצדקה לסכן את המטופלות, ואת הצוותים הרפואיים, בחשיפה אחד לשני, בזמן המעקבים וטיפולי הפריון. מדוע הומלץ לא לבצע החזרת עוברים כעת? ההמלצה החד משמעית של איל"ה ומשרד הבריאות הנה לא לבצע החזרות עוברים טריים או מוקפאים, והרופאים התבקשו להבהיר זאת באופן חד משמעי למטופלות. זאת מאחר, שכאמור, לא ידועים עדיין הסיכונים של חשיפה לנגיף הקורונה בתחילת ההיריון. ברור אם כך שהכי בטוח זה להימנע כעת מהיריון מתוכנן ולהחזיר את העוברים במועד מאוחר, כאשר המגפה תחלוף. מתי יחדשו את הטיפולים? ההמלצה להפסיק טיפולים תיבחן על ידי הגורמים המקצועיים בעוד מספר שבועות. אבל, למרות שאיש לא יודע זאת בוודאות, יש להניח שמדובר בהפסקה שתימשך מספר חודשים. האם יש חריגים? נשים שזקוקות לטיפול דחוף, למשל חולות סרטן שזקוקות לשימור פריון, יוחרגו, כל עוד המעבדות לא יסגרו. נשים מבוגרות לא יוחרגו, אך יתכן ותהיה התחשבות בהארכת תקופת הזכאות לטיפולים עבור מי שימלאו לה 45 בחודשים הקרובים. האם ניתן להגיע למרפאות פריון? ניתן להמשיך ולקבל יעוץ והדרכה מרופא הפריון, אך יש לעשות זאת בטלפון או בשיחת וידאו (ZOOM וכו').

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית