עיכוב תשובה מוועדה מחוזית לגבי טיפול ראשון של ivf

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/02/2020 | 03:52 | מאת: ורד

רופא הנשים שלי כתב טופס בקשה לטיפול ivf ראשון עבור ועדה מחוזית של הקופה. זו מתעכבת במתן תשובה כבר חודש. נמסר לי שרק עם אישור ועדה מחוזית אוכל לפנות ליחידת ivf בכל בית חולים בארץ. האם הדבר אומר שהתשובה שלילית? התעלמות ועדה מחוזית פירושה תשובה שלילית? באפריל ימלאו לי 45. האם זו הסיבה? האם ועדה יכולה לא לאשר זכאות לטיפול אחד של ivf אם המטופלת אינה סובלת לפי הבדיקות ההורמונליות מבעיית פריון  אלא מבעיית גיל? לא היו לי הריונות קודמים (מעולם לא ניסיתי) ולא הזרעות. הייתי אצל שני רופאי נשים לאחרונה ושניהם אמרו לי שלפי בדיקות הדם ההורמונליות אין לי שום בעיה להיכנס להיריון, הן באופן טבעי והן דרך הזרעות אם ארצה. כמו כן באולטרסאונד יום 3 למחזור מצאו אצלי 8 זקיקים, ללא טיפולים מוקדמים. האם אפשר לעבור בבית חולים ציבורי טיפול ivf ללא אישור הוועדה המחוזית הזו? האם אוכל לפחות להקפיא ביציות בגיל 45 אם הבדיקות ההורמונליות יצאו מעולות?

28/02/2020 | 13:44 | מאת: דורית

בגיל הזה הביציות זקנות. רק תרומה יעילה. טיפולים רק במימון מבוטחת מגיל 45. לא כדאי לבנות על ניסים כי אין...

28/02/2020 | 15:08 | מאת: ורד

סליחה, אבל מה המומחיות שלך דורית? את רופאה? לידיעת הספקנים, יש למעלה מ700 נשים בנות 45 ומעלה שיולדות במדינת ישראל מדי שנה, ולא רק מתרומת ביצית! אם הביציות תקינות בגיל 44-45, למה לא לנסות טיפול מיטבי אחד של ivf, לממש היריון ולהקפיא את העוברים הנוצרים? להיכנס להריון גנטי בגיל 45 זה לא נס. אולי בגילאי 60-70. פרופורציות בבקשה. ומי שמבין בתחום, נא להשיב לשאלתי - כמה זמן מחכים לתשובה מוועדה מחוזית של הקופה והאם אפשר לבצע טיפול ivf עם טופס 17 ללא אישור ועדה מחוזית בהנחה שהבדיקות ההורמונליות יצאו מעולות?

28/02/2020 | 15:58 | מאת: לילך

ולא מובן למה את עונה במקומו ??ואני שמעתי על מלא מחקרים שגם מעל גיל 45 ivf הניב הריונות אז אף אחד לא שאל את דעתך דורית לבוא ולהגיד דבר כזה בלי שביקשו ממך. פשוט חוצפה

לפי סל הבריאות כל אישה זכאית לעשות טיפולי הפריה עד גיל 45, בהנחה שיש לה רזרבה שחלתית תקינה (כלומר FSH נמוך מ- 20 כאשר האסטרדיול נמוך מ- 200). לא ניתן להקפיא ביציות מעבר לגיל 41.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית