אולטרסאונד וספק שרירן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/08/2019 | 14:12 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, אני מטופלת ב ivf בשנה האחרונה בעקבות אזוספרמיה אצל בעלי על רגע גנטי. בעקבות דימומים בין וסתיים (שכבר קיימים שנים שאף אחד לא מצא סיבה למה ) נתבקשתי לעשות אולטרסאונד לאחר השאיבה האחרונה של הביציות כדי לשלול פוליפ או משהו כזה יש לציין שעברתי המון אולטרסאונדים גם לפני ה ivf וכמובן במהלך הטיפולי ivf שהיו תקינים ועשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית(לפני שנה) שהייתה תקינה. באולטרסאונד האחרון הטכנאית כתבה : בפונדוס משמאל , איזור הטרוגני כ 14*12 מ"מ, רושם שדוחק מעט את חלל הרחם. ולא הייתה בטוחה האם זה שרירן אינטרמורלי וכתבה זאת כסימן שאלה. 1. יכול להיות שזה שרירן כי היא לא הייתה בטוחה? 2. אם זה באמת שרירן אינטרמורלי כמו שכתבה האם זה מסוכן ? 3.האם זה יכול להשפיע על סיכויי השתרשות וכניסה להריון? גם ככה אנחנו במצב קשה של זרעונים בודדים 4. האם זה מסכן את התהליך של ivf ויש למה לדאוג? אשמח לתשובתך

1. יכול להיות 2. בד"כ לא. 3. בד"כ לא. 4. כדאי לשקול ביצוע בדיקת היסטרוסקופיה לבחינת חלל הרחם אם לא עשית זאת לאחרונה.

21/08/2019 | 19:17 | מאת: נטלי

תודה רבה על התשובה. שכחתי לשאול האם שרירן כזה יכול לגרום לדימומים שיש לי?

אם הוא מעוות את חלל הרחם. ספק אם זה המצב אצלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית