מיומה תוך דפנית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מיומות: עושות שרירים ברחם

המיומות, או בשמן העברי שרירני רחם, פוגעות ברבע מן הנשים בגיל הפוריות. שיטות טיפול חדשניות עשויות למנוע את הצורך לבצע כריתת רחם שרירני רחם, הידועים גם בשם מיומות, הם הגידולים השפירים השכיחים ביותר בקרב נשים בגיל הפוריות. גידולים אלה מתפתחים מתאי השריר ומרקמות אחרות המצויות בתוך דופן הרחם. השרירנים עלולים להופיע כגידולים נפרדים או כצברי גידולים בגדלים שונים. לפחות רבע מהנשים סובלות משרירנים ברחם. ייתכן כי קרוב ל-80% מהנשים סובלות למעשה מגידולים אלה, אך אינן מודעות לכך מאחר שהן חשות בתסמינים מעטים או שאינן חשות בתסמינים כלל. על אף שהסיבה לשרירני רחם עדיין אינה ידועה, נמצאו כמה גורמים המגבירים או מפחיתים את הסיכון להתפתחותם. כך, נשים הסובלות מעודף משקל מצויות בסיכון מוגבר מעט להתפתחות שרירני רחם, בהשוואה לנשים בעלות משקל תקין. לעומת זאת, נשים שילדו מצויות בסיכון נמוך יותר להתפתחות שרירני רחם, בהשוואה לנשים...
ללמוד עוד על מיומה תוך דפנית
שרירני רחם - מיומות-תמונה

מה גורם להתפתחותם של שרירני רחם וכיצד ניתן לטפל בהם? פרופ'...

מאת: פרופ'...
10/06/2009
מיומות: עושות שרירים ברחם-תמונה

המיומות, או בשמן העברי שרירני רחם, פוגעות ברבע מן הנשים...

מאת: מערכת zap...
25/01/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למיומה תוך דפנית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מיומה תוך דפנית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב ותודה רבה על כל הפורום הנפלא הזה, בת 46, מזה מס' חודשים דימום ווסתי כבד ביותר+לחץ תמידי על השלפוחית, צניחה בברזל והמוגלובין נמוך, ב us התגלה שרירן תוך דופני קיר אחורי דוחק את החלל גודל 21*29 מ"מ.מנת הרחם-אחורי. לא מעוניינת כלל בכריתת כל הרחם אלא רק בהסרת/צמצום השרירן. האם מהנתונים הנ"ל נראה שניתן לעשות לשרירן טיפול ממוקד us מונחה mri או להסיר אותו בקולנוסקופיה? תודה רבה וגמר חתימה טובה

פרטים אלה משנים את התמונה ומוציאים מכלל חשבון חלק מהחלופות בהן נקבת, כגול אולטרהסאונד ממוקד או צנתור. קולונוסקופיה כלל אינה לעניין (זה התבוננות למעי הגס) והתכוונת אולי להיסטרוסקופיה. ואכן, זה הצעד הראשון שצריך לעשות כדי לבחון פתרון יעיל ופשוט.

שלום רב, מנח הרחם שלי הוא אחורי ויש לי מיומה תוך דופנית בגודל 30-20 מ"מ. שאלתי היא האם ישנה מניעה בשל מנח הרחם האחורי לביצוע חימום באולטאסאונד ממוקד מונחה MRI או צינטור עורק/י הרחם או הסרת המיומה בלפרוסקופיה. או שמנח הרחם לא משמעותי לביצוע האופציות הנ"ל. תודה רבה

מענה על שאלה כזו מחייב הרבה יותר פרטים ממה שציינת, כגון גיל, תכניות ילודה, סימפטומים, (דימומים, כאבים), ביות במתן שתן, שינויים באופי הוסת, ועוד. לכל אחת מהשיטות שציינת יש יתרונות וחסרונות והתאמת הטיפולצ מחייבת רפואה נכונה.

שלום ד"ר, אני מטופלת ב ivf בשנה האחרונה בעקבות אזוספרמיה אצל בעלי על רגע גנטי. בעקבות דימומים בין וסתיים (שכבר קיימים שנים ואף רופא לא מצא סיבה למה) נתבקשתי לעשות אולטרסאונד לאחר השאיבה האחרונה של הביציות כדי לשלול פוליפ או משהו כזה יש לציין שעברתי המון אולטרסאונדים גם לפני ה ivf וכמובן במהלך הטיפולי ivf שהיו תקינים ועשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית(לפני שנה) שהייתה תקינה. באולטרסאונד האחרון הטכנאית כתבה : בפונדוס משמאל , איזור הטרוגני כ 14*12 מ"מ, רושם שדוחק מעט את חלל הרחם. ולא הייתה בטוחה האם זה שרירן אינטרמורלי וכתבה זאת כסימן שאלה. 1. יכול להיות שזה שרירן כי היא לא הייתה בטוחה? 2. אם זה באמת שרירן אינטרמורלי כמו שכתבה האם זה מסוכן ? 3.האם זה יכול להשפיע על סיכויי השתרשות וכניסה להריון? גם ככה אנחנו במצב קשה של זרעונים בודדים 4. האם זה מסכן את התהליך של ivf ויש למה לדאוג? אשמח לתשובתך

כדאי לפנות למומחה US כדי לאמת או לשלול אבחנה של שרירן. אם השרירן בולט לחלל ומעוות אותו, הוא בהחלט עלול להפריע להשרשה. במקרה כזה כדאי לבצע שוב היסטרטסקופיה, גם כאן על ידי מומחה לפעולות היסטרוסקופיות, שגם יוכל להציע פתרון ניתוחי (גם הוא באמצעות היסטרוסקופיה).

תודה רבה על התשובה. שכחתי לשאול האם שרירן כזה יכול לגרום לדימומים שיש לי?

שלום ד"ר, אני מטופלת ב ivf בשנה האחרונה בעקבות אזוספרמיה אצל בעלי על רגע גנטי. בעקבות דימומים בין וסתיים (שכבר קיימים שנים) נתבקשתי לעשות אולטרסאונד לאחר השאיבה האחרונה של הביציות כדי לשלול פוליפ או משהו כזה יש לציין שעברתי המון אולטרסאונדים גם לפני ה ivf וכמובן במהלך הטיפולי ivf שהיו תקינים ועשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית(לפני שנה) שהייתה תקינה. באולטרסאונד האחרון הטכנאית כתבה : בפונדוס משמאל , איזור הטרוגני כ 14*12 מ"מ, רושם שדוחק מעט את חלל הרחם. ולא הייתה בטוחה האם זה שרירן אינטרמורלי וכתבה זאת כסימן שאלה. 1. יכול להיות שזה שרירן כי היא לא הייתה בטוחה? 2. אם זה באמת שרירן אינטרמורלי כמו שכתבה האם זה מסוכן ? 3.האם זה יכול להשפיע על סיכויי השתרשות וכניסה להריון? גם ככה אנחנו במצב קשה של זרעונים בודדים 4. האם זה מסכן את התהליך של ivf ויש למה לדאוג? אשמח לתשובתך

אם היסטרוסקופיה שללה פתולוגיה רחמית, כנראה שהממצא המצוטט לא יפגע בסיכויי ההיריון.

תודה רבה על התשובה. שכחתי לשאול האם שרירן כזה יכול לגרום לדימומים שיש לי?