התלבטות לגבי לקיחת קלקסן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/08/2019 | 22:52 | מאת: דנה

ענית לי בשאלה אחרת בפורום שקלקסן עשוי לגרום לנזקים אם נלקח שלא לצורך. אודה לתשובתך על מס׳ שאלות בעניין. אני פשוט מוטרדת מכל סיפור הקלקסן הזה. בת 44. 1. לאילו נזקים עשוי הקלקסן לגרום? זה מלחיץ אותי.. 2. מה ההבדל בין קלקסן לאספירין (מבחינת דרכי הפעולה) 3. מדוע משלבים בין קלקסןן לאספירין בהריון? 4. נאמר לי שאם מתחילים עם קלקסן אסור להפסיק עד שישה שבועות אחרי הלידה.מדוע אסור להפסיק במהלך ההריון? או לקחת מס׳ פעמים בשבוע ולא כל יום למשל? המון המון תודה!

1. יכול לגרום לדימומים. אבל זה נדיר. 2. אחד מעקב פקטורי קרישה והשני מונע הצמדות טסיות. 3. למנוע סיבוכים של היווצרות קרישי דם. בישראל זה גם פלצבו נפוץ. 4. כי זו צורת השימוש המקובלת שמותאמת למניעת קרישיות דם בהיריון ולאחריו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית