מתי הכי כדאי לבצע בדיקת אקו לב עובר?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/04/2019 | 13:18 | מאת: חגית

שלום, אני בשבוע 22, עשיתי סקירה מוקדמת ונמצא חשד לארסה ARSA, 1.מהו שבוע ההריון האופטימלי לביצע בדיקת אקו לב לזיהוי ARSA? 2.הבנתי שהחל משבוע 35 או אחרי לידה קשה מאוד לזהות ARSA , האם זה נכון?- אםכן, למה?

1. בד"כ עושים אקו לב לעובר בשבוע 22-24, אבל במקרים רבים מזהים ARSA הרבה לפני. 2. כל מום לב קשה לאבחן בסמוך ללידה, בגלל שהתנוחה של העובר מגבילה את הראיה המרחבית.

13/04/2019 | 20:22 | מאת: חגית

1. אם אבחר לא לעבור בדיקת אקו לב עוברי- מה הסיכון שאני לוקחת? 2. במידה ואעשה את בדיקת אקו לב עוברי ויתגלה שאכן יש לו ARSA, האם ידעו לומר לי אם התמסונת הזו תגרום להפרעות בנשימה/ אכילה וכו'.. כלומר אם היא מפריעה לניהול חיים "רגילים"?

1. שאחרי הלידה יהיה קשה יותר להגדיר את המום הלבבי ולאפיין את משמעותו. 2. ידעו להעריך את הסיכון וידעו לתת טיפול מתאים לאחר הלידה. תוכלי גם לקבל יעוץ גנטי שמאד משמעותי כאן.

14/04/2019 | 07:21 | מאת: חגית

1. האם בודקים בסקירה המאוחרת של הקופה אם מבנה הלב תקין? 2. האם בודקים בסקירה המאוחרת של הקופה האם יש חיבור בין אבי העורקים לעורק הריאה (PDA) 3. האם ניתן לעשות בדיקת קריוטיפ לתינוק שנולד כדי לשלול תסמונות כלשהן כמו דאון , די ג'ורג ואחרות? 4. האם בדיקת קריוטיפ שקולה למי שפיר וצ'יפ גנטי? 5. למה צריך לעבור ייעוץ גנטי לדאון אם בדיקת השקיפות העורפית יצאה תקינה והסיכוי לדאון וטריזומיה הוא 1:10000?

1. כן 2. כן 3. כן 4. לא 5. כי הסיכוי למצוא ממצא בעל משמעות בצ'יפ הגנטי הוא 1:150 גם כאשר בדיקת השקיפות העורפית יצאה תקינה והסיכוי לדאון וטריזומיה הוא 1:10000.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית