נגישות
נגישות

Cmv ראשוני וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/01/2019 | 17:02 | מאת: אורי

במהלך אוקטובר חליתי בcmv ראשוני שהיה מאוד סימפטומטי כולל טיפול בגנציקלוויר(אני מדוכאת חיסון) . אני בת 40 אמורה להתחיל טיפול ivf אך אני ממתינה.במקביל מבצעת בדיקת נוגדנים מידי חודש. חודש שעבר הigg היה 116 .igm חיובי . אוידיטי 6.3 אחוז. לפני כמה ימים (בדיוק חודש מהבדיקה הקודמת) ביצעתי בדיקה חוזרת.igg 200 . והigm שלילי. אוידיטי 20 אחוז.האם למרות שהאוידיטי נמוך אבל הigm שלילי ניתן לחזור לטיפול? קשה לי מאוד ההמתנה ויש גם את הלחץ מהגיל.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ ממליצים להמתין 3-6 חודשים על מנת לוודא שאת כבר לא מפרישה את הנגיף.

30/01/2019 | 09:11 | מאת: אורי

תודה. עברו 3 חודשים מההדבקה. הרופא המליץ לבצע בדיקת cmv בשתן .אם התוצאה תהיה שלילית זה יהיה אור ירוק לזה שאני לא מדבקת כבר וניתן להכנס להריון?

לא מכיר ספרות שמורה שבדיקת שתן מסייעת במקרה זה. בספרות בד"כ בודקים להימצאות DNA של הנגיף בדם.

30/01/2019 | 10:53 | מאת: אורי

אז איך אני בעצם יודעת מתי אני יכולה להכנס להריון?בהנחה שעברו 3 חודשים מהרגע שחליתי.האם הנתונים מספקים?

במחקר אחד הייתה הדבקה עד 17 שבועות אחרי מחלה. את יכולה לחכות חצי שנה אם את רוצה שיעור ביטחון גדול יותר.

31/01/2019 | 06:30 | מאת: אורי

אני לא ממש רוצה להמתין .לכן חשבתי שאם בדיקת השתן תצא שלילית זה יתן לי אולי אור ירוק.

אני לא בטוח שיש לזה ביסוס מחקרי.

06/02/2019 | 08:33 | מאת: אורי

בוקר טוב בדיקת pcr cmv בשתן יצאה שלילית. Igm כאמור שלילי. האוידטי נמוך יחסית(20%) אבל כנראה זה בשל היותי מדוכאת חיסון. אני בת 40.רוצה להתקדם לivf ולקבוע תור אלייך.אבל רציתי לדעת אם עם מדדים כאלו זה אפשרי? הרופא נשים שלי אמר שהוירוס כבר לא קיים . אשמח למענה כדי לדעת איך להתקדם.מודה לך מראש

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית