נגישות
נגישות

החזרת עוברים מוקפאים אסטרופם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/01/2019 | 22:59 | מאת: שרי

הי, אני לפני החזרת עובר שהוקפא, התחלתי טיפול באסטרופם מינון של 1מ"ג*3 פעמים ביום. אחרי 10 ימים עובי רירית 6.4 מ"מ זקיק בגודל 12 וE2=500 , הונחתי להפסיק עם האסטרופם בגלל התחלה של תהליך ביוצי. יומיים לאחר ההפסקה עובי רירית:5.4 מ"מ זקיק בקוטר 15 ןE2=430 הונחתי להתחיל עם מנופור אחרי 3 ימים נוספים עובי רירית :5.3 זקיק בגודל 18 E2=114. כלומר הזקיק גדל אבל הE2 יורד והרירית לא מתעבה. איך זה קורה? האם יש זקיק שיבייץ? האם יש עדיין סיכוי לרירית עבה?האם היית ממשיך עם ההורמונים או מוותר על הטיפול הזה? מה היתרונות של החזרה על ביוץ טבעי לעומת החזרה עם אסטרופם? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה שיש עדיין סיכוי לרירית עבה ולכן לא הייתי ממשיך עם ההורמונים וכדאי לוותר על הטיפול הזה. היתרון של החזרה על ביוץ טבעי לעומת החזרה עם אסטרופם הוא שאין צורך לקחת כל יום מספר טבליות לאורך שבועות.

08/01/2019 | 22:55 | מאת: שרי

תודה רבה.אז פשוט מפסיקים עם כל ההורמונים? ומה יקרה לזקיק? האם הוא יבייץ לבד? תוך כמה זמן הכל "יתאפס"?

לפי הנחוית הרופא מפסיקים עם כל ההורמונים. הזקיק יספג ויעלם תוך מספר ימים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית