צילום רחם - האם הכרחי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/03/2018 | 20:10 | מאת: DANA

שלום, רציתי לדעת האם לדעתך צילום רחם הוא הכרחי בטיפולי פוריות? קצת עלי - אני בת 41.5, התחלתי טיפולים בגיל 41 - 2 שאיבות ו - 3 החזרות (כולל מוקפאים ובלסטו). בשאיבות - פעם שאבו 10 ופעם שאבו 16, תמיד נוצרו עוברים טובים ואיכותיים (כמות גדולה יחסית - 8 עוברים). בהחזרה האחרונה - ללא שאיבה, אלא שימוש בביציות שהקפאתי במסגרת שימור מגיל 39.3. גם הסבב הזה לא צלח. לפני הסבב הזה גם עשיתי פיפל. עשו לעוברים גם הנצה. לפני הטיפולים עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית והוצא פוליפ. הבנתי שבצילום רחם רואים גם את החצוצרות (ובהיסטרו' לא). לדעת הרופא שלי אין צורך בצילום רחם..פשוט להמשיך וייקלט בסוף עובר. החשש שלי הוא שמשהו מתפספס אולי...(לטענתו אם עשיתי היסטרוסקופיה אין צורך בצילום רחם). מה דעתך בנדון? 2. האם אתה ממליץ על גידול עוברים ליום 5? תודה מראש!

1. צילום רחם נועד, במקרים של כישלונות חוזרים בטיפולי הפריה, לשלול נוכחות של נוזל בחצוצרה (הידרוסלפינגס) שעלול להיות בעל השפעות רעילות על השתרשות העוברים. מצב נדיר. 2. מציע שתראי כאן את דעתי על גידול עוברים עד יום חמש: http://www.baby4u.co.il/Content.aspx?id=1026

12/03/2018 | 11:22 | מאת: DANA

עד כמה זה נדיר? אז מה דעתך - פשוט להמשיך ולנסות ואין צורך בצילום רחם כרגע?

אם יש כשלונות חוזרים למרות החזרה של עוברים איכותיים, יש מקום לשקול ביצוע צילום רחם. במיוחד בגילאים צעירים משלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית