מיגרנות עם תופעות חיקוי של TIA

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

19/11/2007 | 15:48 | מאת: מורגן

שלום, אני בת 28.5 + 1. סובלת מגיל 13 ממיגרנות. אף פעם לא לקחתי איזו תרופה מסוימת ובאמת כמעט התרגלתי לכאב. בשנים האחרונות ההתקפים ממש השתנו ונוספו אליהם תופעות לפני כאב הראש.לפני התקף מתחילים סמנים של הבזקים/ כתם שחור בכל שדה ראיה בצד מסוים אח"כ מתווספים חולשה כבדות ותחושת "הרדמה" בכל חלק מסוים ( ימין/שמאל ) של הגוף.פעם אחת אפילו לא הצלחתי ל"הוציא" את המילים ולהגיד משפט פשוט. אח"כ ( " לקינוח" ) בא כאב הראש הנוראי שנמשך כמה ימים ללא הקלה.עברתי CT ראש עם חומר ניגוד והכל היה תקין. נוירולוג נתן לי RELERT אבל אני משתדלת לא לקחת. ממה זה נובע ולמה השינוי ברמת המיגרנה? תודה :)

19/11/2007 | 23:22 | מאת: מוטי צ'חנובר

מורגן שלום התופעה שאת מתארת מוכרת היטב. מהתאור שלך עולה כי את סובלת כנראה ממיגרנה עם אאורה. למרות שחסר מידע רב, על פי הרפואה הסינית, כאב ראש מיגרני הוא מצב דינמי המשתנה עם השנים. הסימפטומים שאת מתארת מתאימים לאבחנה סינית של "חולשת דם הכבד" המתבטא ברדימות של אזורים שונים, הפרעות בראיה ואני מתאר לעצמי כי המצב מלווה ביובש בעיניים, נשירת שיער או ציפורניים שבירות. מצב זה מוחרף לעתים לאחר לידה. חשוב לי לציין כי אין זה אומר שיש בעיה כלשהי בכבד-זהו כינוי שנתנו הסינים לקבוצת הסמפטומים הזו, אליה מתאימים מספר נקודות דיקור ספציפיות לטיפול בבעיה. מנסיוני, ניתן להקל על כאב הראש, תחושת הרדימות והפרעות הראיה באמצעות דיקור סיני בשילוב צמחי מרפא. בהצלחה

20/11/2007 | 09:06 | מאת: מורגן

ד"ר צ'חנובר שלום, ראשית תודה על התייחסותך המהירה.דווקא מוזר שעפ"י הרפואה הסינית יש קשר אף אבחנתי לכבד. האם יש קשר בין מיגרנת לכאבי בטן? שאלתי זו היא כיוון שאני סובלת מכאבי בטן ןלאחרונה התגלתו בקע בסרעפתו גם " הסננה שומנית " בסמוך לכבד.. ( מלבד אבחנה זו כל הבדיקות תקינות ) האם שיטת הדיקור רק מקלה או שניתן לפתור כליל את הבעיה? תודה ויום טוב

08/12/2007 | 17:20 | מאת: לודה

מאוד ממליצה להתעניין ! אם תרצי לדעת על מה בדיוק מדובר - כתבי לי מייל . שלא יראה כפירסום בפורום - אני נמנעת מלכבות כאן את השמות ופרטים . בריאות טובה !

מנהל פורום כאב ורפואה סינית