שריר התאומים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/03/2008 | 07:53 | מאת: זיו

לרופא שלום- אני נער בן 16. לפעמים כשאני רץ, כעבור כ-10 דקות מתכווץ לי שריר התאומים וזה למרות שאני עושה מתיחות וחימום לפני ואחרי הריצות. מה זה יכול להיות? מה עושים במקרה כזה? תודה

11/03/2008 | 15:16 | מאת: עינת מי-דן

הי זיו כיווץ שרירים בזמן אימון יכול להגרם מסולם מאמצים/ עצימות אימון גבוהים מדי, במידה ואתה מבצע חימום דינמי טוב כולל מתיחות וגרף המאמץ נכון יתכן שמדובר בבעיה אחרת: כיווץ שרירים על רקע מחסור בסידן. עליך לבדוק, מומלץ עם תזונאי, את קצובת הסידן היומית שלך ו/או את הספיגה שלו (גם אם פרופיל הסידן שלך הוא כמומלץ יתכן שיש בעית ספיגה בשל צריכתו עם מזונות אחרים וכו'). *אם כיווץ השרירים מופיע במנוחה צריך לבדוק גם פרופיל מגנזיום במידה והתופעה מופיעה לעיתים קרובות גש לייעוץ תזונאי או פיזיולוגי בנוגע להרכב האימון בהצלחה עינת

מנהלי פורום פיזיותרפיה