דלקת בברך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/03/2009 | 11:06 | מאת: הדר

שלום, לפני כחמישה שבועות לאחר אימון מאומץ מידי (שיעור ספיניניג בפעם הראשונה)החלו לי כאבים בברך ימין. 2 אורתופדים שאליהם פניתי לא איבחנו קריעה של רצועה או בעיה רצינית בברך.לא היתה כל נפיחות, חום,או נוזלים.לא היה לי גם כל קושי לסובב את הברך או לדרוך עליה.האבחנה היא דלקת בגיד. אין לי מגבלה בתנועה אלא הרגשה שונה בברך. כמו כן כאב מסויים ודי עמום בכל אזור הברך . אני מאוד לחוצה ועקב כך גם ביקשתי הפנייה לפיזיותרפיה. גם האבחנה של הפיזיותרפיסט היתה של דלקת. אני עובדת ומתפקדת אבל מרגישה שעדיין איני יכולה לשוב לפעילות ספורטיבית (ואיני מתכוונת לנסות שוב ספינינג) שמאוד חשובה לי.לצערי האבחנה המדוייקת נשארה אצל הפיזיותרפיסט כך שאיני יכולה לצטטה כאן. תוך כמה זמן אוכל לשוב לפעילות ספורטיבית? (האורתופד אמר שיכול לקחת 3.5-6 חודשים. אכן?) קראתי בכמה מקומות ברשת שיש כאלה שנותחו(אטרוסקופיה?) בגלל דלקת. יש סיכוי שאצטרך פתרון זה? האם גרמתי לנזק בלתי הפיך? מדוע לוקח לדלקת כזו כל כך הרבה זמן החלמה?

30/03/2009 | 09:49 | מאת: זהבה טישלר

הדר שלום. לא ברור לי באיזה גיד מדובר. זמן החלמה של דלקת בגיד מושפע במידה רבה ממידת העומס המוטל עליו. יש להוריד את רמת הפעילות ולאפשר לגיד מנוחה. במסגרת הטיפול הפיזיותרפי יבוצעו מתיחות הדרגתיות,הפעלת השריר תחת עו מסים מופחתים ו-אולטרה סאונד או טכניקה אחרת של אלקטרו- תרפיה. בסיום הטיפול ינחה אותך הפיזיותרפיסט לחזרה הדרגתית לפעילות ספורטיבית המערבת את האזור הפגוע.

מנהלי פורום פיזיותרפיה