ספורטאי פצוע מזה תקופה ארוכה..

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/06/2016 | 10:34 | מאת: מיכאל

שלום רב. לפני כשנה וחצי החלו כאבים בבטן חתחונה בצד שמאל באיזור הפוביס ושרירי הבטן התחתונה(שמאל) עשיתי US דינמי וראו שיש דלקת באיזור הפוביס עם החיבור של האדוקטורים בנוסף לבקע ספורטאים. משכתי את זה שנה וחצי, זריקות של קורטיזון הקלו משמעותית על הכאבים כל פעם למשך של כ3 חודשים. הייתי אצל מומחה בקעי ספורט שמיד טען שיש לי בקע ספורטאים משני הצדדים,עשיתי ניתוח של בקע ספורטאים משני הצדדים ואפילו טען שבצד ימין הבקע ספורטאים היה קשה יותר(למרות שלא היו כאבים בצד זה)+ בקע טבורי שהיה לי בנוסף לפציעת הסטרס בדרגה 3 מתוך 5. בניתוח הוא גם ראה צמיגיות בעקבות הזרקות של הסטרואידים ודלקת חריפה בפוביס שהוא ניקה. אני כ-8 ימים לאחר הניתוח ויש לי את אותם כאבים שהיו לי בצד שמאל בטרם הניתוח. אני בלחץ מאוד גדול שהבעיה שלי לא קשורה לבקעים. האם הגיוני? האם השיקום שאני אמור לעבור כעת היא שאמורה לפתור את הבעיה או שכבר אני לא אמור להרגיש את הכאבים שהיו?

מיכאל שלום בהסתמך על מה שאתה כותב שהמנתח ראה, ובהתחשב בכך שהיו כאבים במשך למעלה משנה, אני לא הייתי מצפה שהכאב יעבור מידית אחרי הניתוח. אם אכן היה שם תהליך דלקתי חריף כפי שציינת, ובנוסף לעובדה שעברת ניתוח, ייקח זמן לאזור להחלים. אני מניחה שכשאתה כותב שיקום אתה מתכוון לפיזיותרפיה, ויש לשער שהזמן, יחד עם תהליך טיפולי בפיזיותרפיה יעשה את שלו והאזור יחלים. אם עוברת תקופה ללא שינוי, ובהתייעצות עם הפיזיותרפיסט המטפל, תוכל לפנות חזרה לרופא על מנת שיבדוק אותך ויאתר את הסיבה לכאבים. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה