האם התרגיל יכול להזיק במקרה שלי?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/05/2016 | 10:53 | מאת: עידו שקד

היי, אני סובל מכאבים חזקים, כמו זרם חשמלי כמה פעמים ביום מהגב התחתון דרך הירך עד לכף הרגל השמאלית. ב CT קיבלתי את הפיענוח הבא: "סריקה L5-S1: בקע דיסק קל פראמדיאני לימין עם רושם למגע בשורש S1 (177-2) מודגם רוחב תקין של תעלת השידרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים. בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבטן העליונה המודגמים בסריקה אין רואים ממצא חריג במגבלות העדר הזרקת דיו." בפיזיותרפיה קיבלתי תרגיל שהוא חלק משיטת מקנזי, שבה שוכבים על הבטן עם האגן על הרצפה וללא הרמת האגן מרימים עם המרפקים או הידיים את החלק העליון של הגוף. אני מבין שהתרגיל הזה לא יעיל או אפילו מזיק כאשר הבלט דיסק מעבר לזה שהוא בולט לאחד הצדדים (במקרה שלי הימני) הוא גם בולט גם לקדימה (anterior) איך אני יכול לוודא שהתרגיל הזה לא מזיק לי (במקרה הספציפי שלי)? מעבר כמובן לעניין של לא לעשות תרגיל אם הוא כואב לי

עידו שלום בדיקת CT הינה כלי עזר לטיפול, אולם הטיפול אינו מבוסס על הבדיקה, אלא על הקליניקה שלך, על התשאול והבדיקה שביצע הפיזיותרפיסט. אינני יודעת מהיכן המידע לגבי יעילות או הנזק בטיפול הספציפי לבעיה שלך, אולם אינני יכולה להסכים עם ההנחה. מעבר לכך , פריצת דיסק קדמית באזור עליו אתה מדבר היא מאד נדירה, ואינני רואה שיש אזכור לכך בתוצאות הסיטי , כפי שכתבת. אם אתה מרגיש שלא בנוח עם הטיפול, החמרה בכאבים, בסימפטומים, כדאי להתייעץ עם הפיזיותרפיסט . בברכה יעל

25/05/2016 | 08:57 | מאת: עידו שקד

אחרי שניסיתי כמה פעמים את התרגיל מסתבר שכאשר אני עושה אותו, בשלב העלייה מופיע בדיוק הכאב החד מהגב עד כף הרגל שאני סובל ממנו. זה ממש מפחיד. אמרתי לפיזיותרפיסטית והיא אמרה שאני עדיין צריך להמשיך לעשות אותו אבל לעלות עד לאיפה שאין כאב. זה כמו לבקש ממני לדפוק את הראש בקיר רק עד עוצמה שכואבת לי. אני מרגיש שאני עושה תרגיל בכיוון הלא נכון. מה עושים? נורא מתסכל

מנהלי פורום פיזיותרפיה