פיזיוטרפיה לאחר החלפת מפרק ברך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/01/2008 | 11:26 | מאת: שמואל טהר

1. בן 62 והניתוח הנ"ל בוצע לפני כחודשייים וחצי. 2. כיום אני בשלב של טפולי פיזיוטרפיה בקופת החולים והמטרה ע"פ דרישת הרופא המנתח. לחיזוק השרירים, ותירגולים באופני כושר ברמת קושי נמוכה. 3. לאחר הטפולים אני חש היטב את המכניקה שבברך , וכאבים בברכי. - ללא טפולי אלו אני מרגיש יותר נוח והליכתי סבירה וללא כאבים. 4. האם לדעתכם ולמרות הכל האם חייב אני להמשיך או בידכם המלצות מקצועיות להקלת הטפולים. הנני מודה מראש על תשובתכם המלמדת.

שמואל שלום לאחר ניתוח להחלפת ברך יש חשיבות גדולה לטיפולי פיזיותרפיה. הטיפולים נועדו גם לחיזוק שרירים סביב הברך, כפי שציינת, אך גם לחיזוק שרירי הירך,לשיפור טווח התנועה, שיווי המשקל,נשיאת המשקל, ולחזרה לתיפקוד יומיומי טוב יותר. יש מגוון גדול מאד של תרגילים, ואם תירגול מסויים גורם לכאבים חזקים, ניתן להחליפו בתירגול אחר. אני חייבת לציין כי פעמים רבות לאחר הפיזיותרפיה אכן יש כאבים, וזה טבעי, שכן הגוף מתאמץ.השאלה היא מה עוצמת הכאבים, ומהו משך הזמן שלהם. אני מציעה לך לברר את הדבר עם הפיזיותרפיסט/ית שלך, ולנסות להבין אילו מבין התרגילים גורמים לכאב. אפשר לבנות תוכנית טיפול שתענה על המטרות , ועדיין לא תגרום לכאבים חזקים. ותמיד אפשר גם להתייעץ עם המנתח. מקווה שעניתי על שאלותיך, יעל.

מנהלי פורום פיזיותרפיה