פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/04/2016 | 12:46 | מאת: מאיר

אהלן. לפני כ-3 חודשים נרגעו לי כאבי הפריצה בגב תחתון בצד ימין מה שהיה נראה כפריצה חמורה ומהותית בחומרתה. רציתי לדעת האם אוכל לחזור להתאמן בחדר הכושר? ואם כן אז למי אוכל לפנות כדי לקבל ייעוץ והכוונה לגבי תרגילים שלא מסוכנים השומרים ולא מזיקים לגב. אנני יודע דבר בעניין וברצוני לחזור לכושר בדחיפות אשמח אם תייעצו לי או שתפנו אותי למומחה בתחום אני מאיזור אשדוד תודה מראש.

11/04/2016 | 14:04 | מאת: זהבה טישלר

מאיר שלום. בחדר הכושר עליך לפנות למדריך הכושר ולידע אותו לגבי הרגישות באזור הגב התחתון. תוכנית האימון תתחיל מחיזוק השרירים המייצבים את אזור עמוד השדרה המותני ( זוקפי גו ושרירי בטן )ותמשיך לחיזוקים פריפריים בדגש על עמדת מוצא המונעת מצבי העמסה לא נכונה על האזור המותני. כמו כן, עדיף להימנע מפעילות הכרוכה בקפיצות חוזרות. יש להתחיל את האימונים בהדרגה, בעצימות נמוכה ולהתקדם במידה ולא מופיע כאב. בהצלחה.

מנהלי פורום פיזיותרפיה