דורבנים ושינויים ניווניים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/12/2007 | 00:00 | מאת: אהובה

שלום וברכות לפתיחת הפורום ! הנני בשנות ה-50, סובלת לאחרונה מבעיה בדריכה על רגל ימין בבוקר, בדקות הראשונות, בקימה משינה, ולאחר ישיבה ממושכת . כן זה מגביל אותי בהליכה במשך היום בגלל כאב בדריכה בעוצמה קטנה יותר , אבל לא משהו עקבי/חוקי ברמתו. בימים האחרונים הרגשתי, בנוסף, מספר פעמים כאילו "קריעה" קטנה בחלק האחורי של העקב. יש לציין שלפני כשנתיים היתה לי בעיה דומה רק בדקות הראשונות של הבוקר, ונעלמה ללא כל טיפול. בתוצאות צילום רנטגן כפות רגליים נכתב: שינויים ניווניים, דורבנים בעקבים. יש לי תור לאורתופד כף רגל, וסביר להניח שאצטרך בין היתר לעשות פיזיוטרפיה. תוכלו להבהיר לי בבקשה בדיוק במה מדובר, מכיוון ששמעתי על פיזיוטרפיה המשולבת עם טיפול בגלים (גלי הלם? שוק?) בעזרת מכשיר אולטראסאונד. אלו מושגים, שיטות אני אמורה לצפות לשמוע ? מה מנסיונכם הכי יעיל, או שזה אינדיבידואלי? האם תרגילים אלו שמצאתי באינטרנט יכולים לסייע? - http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xplanfas_art.htm תודה, אהובה

06/12/2007 | 12:32 | מאת: עינת מי-דן

הי אהובה וברוכה הבאה בהגיעך לפיזיותרפיה תבדקי ע"י המטפל ויקבעו המרכיבים העיקריים לטיפול: גמישות הרקמה, חיזוקים על רקע חולשה, הורדת עומס, הקלת כאב וכו' שיטות הטיפול הן מגוונות במקרה זה וכוללות טיפול באולטראסאונד (גל קול ולא הלם), זרמים חשמליים, מתיחות, חיזוקים (כף רגל/ קרסול...) ותרגול ש.משקל, חבישות מסוג טייפינג (פלסטר בד להורדת עומס לדוג') והפנייה להתאמת מדרסים במידת הצורך. דף המתיחות שמצאת בהחלט מתאים מאוד לבעיה שאת מציגה. בנוגע לטיפול בגלי הלם - זהו טיפול יחסית חדש בשוק והמחקרים (והתגובות) לא חד משמעיים, כך שקשה לי להמליץ לך. בפיזיותרפיה מושגת הצלחה יפה בטיפול במקרים כמו שלך, אך לעיתים אין שינוי במצב ואנשים ניגשים לטיפול בזריקות מקומיות. בהצלחה בהמשך האבחון והטיפול

מנהלי פורום פיזיותרפיה