צוואר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/12/2007 | 02:54 | מאת: משה

היפרלורדוזיס צווארי מה זה? האם גורם לכאבי צוואר וכיצד ניתן לטפל במצב זה?

16/12/2007 | 11:57 | מאת: זהבה טישלר

משה,שלום. לורדוזה צוארית היא האזור הקעור בעמוד השדרה הצוארי שלנו.צורתו הקעורה נורמלית בדומה לאזור המותני שגם בו עמוד השדרה קעור. כאשר עקומת הלורדוזה גדולה מהרגיל,זהו מצב הנקרא היפרלורדוזיס והוא עלול להיות מלווה בכאבים. הטיפול הפיזיותרפי יכלול איבחון נקודות הכשל היציבתי,מערך תרגילים לשיפור מודעות וחיזוק השרירים הרלבנטיים. תרגול לפי שיטת פלדנקרייז אף הוא מומלץ.

מנהלי פורום פיזיותרפיה