טיפול עד הבית עבור אמא שלי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/12/2020 | 22:20 | מאת: מיכל

שלום, לאמא שלי יש כבר כמה שנים כאבים בצוואר והרגשה של צוואר תפוס. היא היתה הולכת לכירופרקט וזה קצת עזר(אורתופד לא נתן צילומים). הבעיה היא שיש לה אסתמה קשה והיא לא יכולה לנשום עם מסכה ועקב הקורונה היא לא יוצאת מהבית. יש לה עכשיו צוואר תפוס ותהיתי: האם פיזיותרפיסט שמגיע עד הבית יכול לעשות מניפולציות כמו שעושה כירופרקט שממש מזיז את הראש והצוואר? כי את כל התרגילים והמתחיות היא עושה ומכירה ועשתה פיזיותרפיה לצוואר בקופה ולמדה תרגילים. ניסיתי למצוא כירופרקט שמגיע עד הבית ולא מצאתי אופציה כזאת. מה בעצם עושה כירופרקט שכזה עוזר? האם לא ניתן לעשות את זה בעוד שיוטות? תודה רבה!

מיכל שלום יש פיזיותרפיסטים שיודעים לעשות מניפולציות צוואריות, זהו אחד מכלי הטיפול בפיזיותרפיה, לא הכלי היחידי, ופיזיותרפיסטים שמיומנים במניפולציות בוחרים מתי והאם להשתמש בהם. בכל מקרה, אני לא נוהגת בפורום להמליץ על פיזיותרפיסטים ספציפיים, ואין לי את המידע בהיבט של מי משתמש בטכניקה טיפולית זו. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה