הפעלת כוח בטיפול פזיותרפי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/10/2020 | 06:16 | מאת: יוני

שלום, אני מגיע לפזיותרפיסט עקב כאבים שיש לי בגב. בטיפול הוא עושה לי טיפול מנואלי שכולל לחיצות ומתיחות ידניות של האזור, טיפולים שמופעל בהם כוח יחסית רב והם כואבים, אם כי יש לציין שבדרך כלל אחרי שאני יוצא ממנו אין כאב. רציתי לשאול האם זה תקין להרגיש ככה בטיפול פזיותרפי? או שזה דגל אדום? האם הוא מגזים בהפעלת כוח וזה לא תקין? איך אפשר לדעת אם זה תקין? תודה.

יוני שלום יש טיפולי פיזיותרפיה מנואלים אשר גורמים לכאב במהלך הטיפול ולפעמים גם קצת אחרי הטיפול. זה לא דגל אדום בהגדרה. אם משהו מטריד אותך בנושא הכי טוב זה לפתוח את זה מול הפיזיותרפיסט המטפל, או אם לא נוח לך, מול המנהל/ת שלו, ולבקש לדבר על זה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה