משקולת רגל - האם מומלץ ?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/08/2020 | 16:35 | מאת: בני

שלום רב, אני עובד בעבודה משרדית בלי הרבה מאמץ. רציתי לשאול האם כדאי להתחיל ללכת במשך היום עם משקולת לשני הרגליים (כזאת שנצמדת כמו רצועה) האם זה מחזק את השרירים והעצם ? או שיכול להיגרם נזק ?

בני שלום לא ציינת בן כמה אתה, ומה עתה עושה מבחינת פעילות גופנית, אילו פרמטרים חשובים. כמו כן לא צינת את המשקל של כל משקולת. באופן עקרוני, אין מניעה מללכת עם משקולות לא כבדים חלק מהיום על מנת לחזק את השרירים. אני כמובן ממליצה לעשות את זה בתיאום עם פיזיותרפיסט, ולבנות תוכנית הדרגתית, אולי להוסיף עוד תרגילים על מנת לחזק עוד קבוצות שרירים, לעשות את זה מסודר ובעיקר לשמור על מידתיות והתאמה ספיציפית אלייך. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה