פילאטיס או פלדנקרייז

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/07/2020 | 10:31 | מאת: חגי

שלום. אני בן 47, וסובל כבר שנים מפריצות דיסק. (עשיתי פעמיים צריבת דיסק אצל פרופ' גיפשטיין). כיום יש לי בלטים. אני שוחה הרבה, והשחיה עוזרת לי. אבל עדיין ישנם כאבים, והגב שלי מאוד חלש. אני מתרגל יוגה כמעט שנה, פעם לפעמים פעמיים בשבוע. יש מסביב ליוגה המון דברים שלא מדברים אליי (תירגולי נשימה ארוכים, הרפיות ארוכות). והיוגה לא כל כך מדברת אליי. איזה תירגול מומלץ לי? פילאטיס? פלדנקרייז? אולי משהו אחר? תודה רבה

חגי בוקר טוב הגישה שלי היא שכדאי שתבחר פעילות שמדברת ללבך וגורמת לך להרגיש טוב. זה מאד סובייקטיבי, ואנחנו כבר מזמן יודעים שאין פעילות מרשם לפעילות ספציפית עבור אבחנה ספציפית. כך אחד וכל גוף מגיב אחרת לפעילויות שונות. תנסה, תראה מה גורם לך להרגיש טוב, ומה לא גורם להחמרת הכאבים, ואת זה תבחר. ותמיד אפשר לגוון ולהחליף אחרי תקופה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה