חגורת בטן לאחר לידה האם תורמת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/06/2020 | 14:07 | מאת: רוני

להתכווצות הבטן חזרה למה שהייתה ולקירוב השרירים? האם זה בטוח לשימוש ישר אחרי הלידה או שזה יכול להרע את המצב? מה הזמן הנכון להשתמש בזה?

רוני שלום חגורת תמיכה לאחר לידה עשויה להקל מעט בתקופה *הסמוכה* ללידה, בעיקר כתמיכה ואיסוף של הבטן החלשה ולהקלה על כבדות הבטן לאחר הלידה. לא מומלץ להשתמש בחגורה באופן עקבי לאחר הלידה שכן החגורה מבצעת באופן פאסיבי את התפקיד שהשרירים אמורים לעשות- ייצוב, איסוף והתמודדות עם עומסים ועליה בלחץ התוך בטני.תוך השימוש בחגורה נוצר מצב שבו השרירים ממשיכים להיות ארוכים וחלשים מה שעלול להוביל לכאבי גב וניהול עומסים לקוי. לאחר הלידה הבטן בזמנה יורדת במימדיה, חשוב להקפיד על תזונה נכונה, ניתן להתחיל לחזק בהדרגה את שרירי הבטן החלשים, תחילה בעבודה על שרירי הבטן העמוקים- שרירי הליבה לצורך ייצוב ראשוני ולאחר מכן להתחיל לבצע תרגול בטן במנחים שונים, בהדרגה תוך שימוש בנשימה נכונה כדי למנוע עליה משמעותית של הלחץ התוך בטני. אני ממליצה לגשת לטיפול של פיזיותרפיסטית של רצפת האגן בו תבוצע הערכה של הבטן (כולל הערכה של הפרדות שרירי הבטן) ותודרכי לביצוע תרגילים מותאמים לחיזוק ואיסוף. בהצלחה

מנהלי פורום פיזיותרפיה