כתף קפואה וכו'......

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/06/2020 | 09:00 | מאת: ס

שלום יש לי דלקת בכתף (כתף קפואה)כבר חצי שנה, בחודשיים האחרונים עשיתי 4 פעמים פיזיותרפיה ותרגילים בבית, המצב לא משתפר וניהיה יותר גרוע(לא בגלל הפיזיו, אלא בגלל שהדלקת מתקדמת), בחודש האחרון אני לא ישנה בלילה אבל לא לוקחת כדורים משום שמפחדת להתמכר וליטול כל יום. ובנוסף הכאבים גם במרפק ובכף היד. 1. האם כתף קפואה יכולה להמשך בין שנה לשלוש שנים? איך עוד אפשר להרגיע את הדלקת? 2. איך מונעים את חזרתה באותו איזור או באיזורים אחרים? והאם כבר לא אחזור לתפקד כמו בעבר? 3. מדוע בכל פעם שאני אחרי פיזיותרפיה ואחרי שאני מתרגלת בבית, הדלקת הופכת להיות כואבת יותר? כאילו שאני מעוררת אותה והיא הופכת להיות דלוקה וכואבת יותר מאשר אם אני במנוחה יום אחד בנוסף לכתף הקפואה שהיא חצי שנה התווספה בעיה נוספת ב3 חודשים האחרונים, אחת לשבוע בערך יש לי לחצים בצד ימין של הראש באיזורים של הרקה הימנית, ובעצם שמאחורי האוזן הימנית ובגולגולת בצד ימין קרוב לאוזן ימין. בצד שמאל אין לחצים רופא פה ולסת בדק ואמר שאין לי TMJ. רופא אא"ג גם אמר שאין בעיה באוזן. נוירולוגית אמרה שאולי יש גירוי עצבי בצוואר שמקרין לאיזור. העיניין שלא כואב לי הצוואר 4. מה זה יכול להיות לדעתך? והאם ייתכן קשר בין זה לכתף הקפואה שהיא בצד שמאל ופה הלחצים בצד ימין. 5. האם בי קיו לייזר יכול לעזור לי בשני המקרים?

15/06/2020 | 22:25 | מאת: נעמה קדם

שלום רב, אנסה לענות על שאלותייך, על אף שחסר לי מידע חיוני כמו ממצאי בדיקות פיזיקליות והדמייתיות. בכל מקרה אני ממליצה להיות בטיפול ומעקב של פיזיותרפיסט וכמובן אורתופד. 1) אכן, מצב זה יכול להמשך בין שנה לשלוש שנים ולעיתים אף יותר. ישנן דרכי טיפול שונות. הטיפול צריך להיות מותאם ע"י המטפל בשטח. הטיפול יכול להיות משינוי אורח חיים ועד זריקות לכתף והתערבות ניתוחית. 2) לא ניתן לדעת האם תהיה חזרה לתפקוד כמו בעבר. ראשית יש להבין לאיזה תפקוד רוצים לחזור. אך באופן כללי לרב יהיה שיפור בכאב, ישארו סימפטומים שלרב יהיו קלים, יהיה שיפור חלקי בטווחי תנועה. 3) בשלב ראשון יש לבצע תרגול עדין שלא יעורר את כאב. גם פעילות כמו הליכה, אם מגבירה את הכאב יש למצוא דרך לבצע אותה ללא כאב, למשל ללכת כשהיד תמוכה. 4) יש לשלול בעיה צווארית! יכול להיות קשר בין בעיה צווארית לכתף קפואה. 5) אין לי נסיון טיפולי בבי קיו לייזר . לא קראתי מחקרים המוכיחים את יעילותו. בברכה, נעמה

מנהלי פורום פיזיותרפיה